Les obres al passeig varen començar el passat mes de març i comptaven amb una autorització del Ministeri per a la Transició Ecològica. La intervenció impulsada per l’Ajuntament de Capdepera va des del carrer Castellet fins a la platja de Son Moll. Una part d’aquest passeig està situat a la zona de competència de Ports de les Illes Balears i una altra part (entre la platja de Na Ferradura i la platja de Son Moll) pertany a la Demarcació de Costes.

Els ecologistes asseguren que a la zona de competència de la Demarcació de Costes del passeig, el temporal “Glòria” no va produir cap desperfecte remarcable i que per tant, “resulta incomprensible” que es puguin autoritzar unes obres d’emergència “per a la reparació d’aquest tros del passeig quan aquest no va ser danyat”.

L’Ajuntament de Capdepera va reconèixer que efectivament s’estava fent una reconstrucció del mur i part del passeig i ho va justificar dient que els danys soferts pel temporal “eren més greus del que semblava a simple vista”.

Segons el GOB, els danys greus que requerien una actuació urgent “no passaven d’afectar una quinzena de metres de longitud del passeig”. Per això els ecologistes asseguren que no es pot incloure dins la categoria de “reparació urgent” ni d'”obres d’emergència” la reparació d’una part del passeig que no representa cap perill per a la seguretat de les persones i els usuaris del passeig.

Diversos mitjans de comunicació assenyalen que l'Ajuntament serà multat. Difícilment podrà restituir el que ha fet i deixar-ho com estava. En tot cas, si es confirma la sanció de Costes l'Ajuntament hauría obrat de mala fe i el batle hauria mentit reiteradament. Les obres aturades poden allargar-se tot l'estiu.

Pot ser que all final el remei pot ser pitjor que la malaltia.