El GOB havia sol·licitat la paralització dels treballs després de denunciar que s'executaven sense llicència en una zona no danyada pel 'Glòria'


Nou revés per a les obres de passeig Marítim de Cala Rajada. Després de la denúncia de l'GOB que s'executaven obres sense llicència en una zona que no havia estat danyada per la borrasca Glòria, Costes ha paralitzat els treballs. No sabem com acabarà aquest tema que ja duu coa, en tot cas s'hauran de demanar responsabilitats en el seu moment tant a tècnics com a polítics si les obres no s'han ajustat al que marca la llei.

A principis del mes de juny, el GOB va denunciar davant Costes que l'Ajuntament de Capdepera havia iniciat els treballs de construcció de passeig marítim de Cala Rajada com si fossin obres d'emergència per reparar els desperfectes causats pel temporal Glòria que va assotar la zona a finals de el passat mes de gener.

És evident, segons el GOB i l'opinió de molts de veïns i partits de l'oposició, que hi ha zones com la de la foto següent, en les que no existeix cap tipus d'emergència per afectació de la tempesta Glòria.



Segons la denúncia de el grup ecologista, l'ajuntament de Capdepera "incompleix la Llei i el reglament de Costes amb l'excusa d'obres d'emergència derivada de l'temporal", per això, sol·licitava "la immediata paralització dels treballs", una reclamació que s'ha complert ja que Costes ha paralitzat les obres malgrat que en el seu moment el consistori gabellí va assegurar que els treballs s'executaven "segons l'acordat" i negava que s'ampliarà el passeig ni que envaïssin espais aliens a l'àmbit de la reconstrucció dels danys de la borrasca.

Segons informació de l'oposició, en la darrera comissió informativa celebrada el dilluns passat, els tècnics insistiren que les obres que es feien eren d'emergència.  Davant l'inexistència d'altres informes s'havia d'acceptar els que feien els tècnics municipals, però se qüestionà que no s'hagin pres mesures de seguretat per tancar la zona "amb perill imminent" del passeig durant les setmanes post-COVID i si eren tan urgents que no  s'hagi contractat altra empresa per a fer més via en les obres.

D'aquesta notícia s'han fet ressò  tots els diaris i a IB3, on s'ha informat que l'Ajuntament no vol fer declaracions fins llegir l'informe de Demarcació Costes.

Veurem ara com acabarà aquest "culebrot". De moment i com sempre els perjudicats som els ciutadans.