El Govern autonòmic ha denegat l'aportació de material que des de l'Ajuntament es considera
necessaris per garantir la seguretat del personal sanitari davant la crisi de la Covid-19.


El batle, Rafel Fernández, ha explicat que l'Ajuntament va demanar a la Conselleria de Salut la instal·lació de mampares de protecció al centre de salut de Capdepera i a la unitat bàsica de Cala Rajada, "però la contestació va ser que no eren necessàries, ja que el personal disposava de mascaretes i material de protecció".

"Amb tot, l'àrea de Salut municipal ha decidit comprar aquestes mampares per a millorar les condicions de treball de tot el personal sanitari. Creiem que s'han de donar totes les passes necessàries per evitar el contagi dels ciutadans i primordialment dels sanitaris que s'estan deixant la pell per ajudar a malalts i persones majors".

Per la seva banda, la regidora de Sanitat, Lorena Molinillo, ha afegit que l'Ajuntament ha facilitat dues furgonetes per a les assistències domiciliàries, i s'han instal·lat les citades mampares de protecció.

"A Capdepera hi ha un vehicle cedit per la Conselleria de Salut per fer assistències a domicili, però la unitat bàsica de Cala Rajada no disposava de cap vehicle, i per evitar que els sanitaris hagin de fer les visites domiciliàries amb els seus vehicles personals, l'Ajuntament els hi ha proporcionat dues furgonetes per fer aquestes visites i consultes sanitàries".

"Volem evitar contagis innecessaris per no prendre mesures tan simples com aquestes", diu la regidora qui aprofita per "donar les GRÀCIES en majúscula a tot el personal públic, des de sanitaris, policia local, brigada, protecció civil i tots els col·lectius que s'han implicat des del primer moment de la quarantena i a tots els ciutadans per una resposta modèlica a l'hora de seguir les normes de confinament i de seguretat dictades per lluitar contra el coronavirus", conclou la regidora.