"Traslladar la solidaritat i el compromís del Govern per solventar la situació el més aviat possible. No estalviarem esforços per normalitzar la situació ara que som a les portes d'una temporada turística" Pedro Sánchez. 



Pel que hem llegit a la premsa i algunes informacions que ens han arribat, sembla que Demarcació de Costes no adobarà  (per ara) els danys que va provocar la tempesta Glòria a la costa del Llevant, malgrat afectin a àrees i infraestructures situades en la zona de la seva influència. Una vegada més ens trobem davant una lamentable situació de manca de compromís del Govern de l'Estat. Després de la visita del President (i les seves declaracions), sembla que una vegada més el pes de les reparacions recauran en els ajuntaments i/o govern autonòmic. 

A més davant la determinació d'actuació per via d'urgència dels ajuntaments (pensem que l'inici de la temporada turística no trigarà molt) Costes no ha donat els permisos. Vaja que ni fa, ni deixa fer. Els batles han mostrat la seva preocupació i s'han queixat que no s'actuï amb rapidesa per recuperar les infraestructures i platges afectades pel temporal.



Demà, dimarts, hi ha prevista una reunió dels batles dels municipis afectats, delegació de Govern i Demarcació de Costes per desbloquejar la situació.

Com a ciutadans, qualsevol solució que no passi per que les institucions supramunicipals assumeixin les despeses de reconstrucció de les infraestructures malmeses, en funció de la seva responsabilita, és una injustícia intolerable.



D'altra banda comerciants afectats pels danys del temporal i la manca de reacció de les administracions  en recuperar els passeigs, especialment el de Cala Gat, han mostrat la seva preocupació perquè no es faci res en el passeig. De moment els bars es troben tancats i  no saben si podran obrir amb els perjudicis pels negocis i els treballadors. 


Esperem que aquesta reunió doni solucions.