L'objectiu quan es va signar l'any 2010, era reduïr el consum i emisions de CO2 un 20% l'any 20120. A Capdepera, no sols no s’ha reduït, sinó que tant les emissions de CO2 com el consum (en MW) han augmentat.


Aquesta setmana ha tengut lloc la primera jornada amb una molt minsa participació per a elaborar el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) a Capdepera, document principal del Pacte de Batles i Batlesses. N'havíeu sentit parlar?

L’Ajuntament de Capdepera es va adherir l’any 2010 al Pacte de Batles i Batlesses, una iniciativa europea que reuneix a les autoritats locals i regionals que es volen comprometre de manera voluntària a implantar els objectius de la UE en matèria de clima i energia al seu territori. L’objectiu era reduir un 20% d’energia per l’any 2020 amb mesures aplicades tant al consum públic com privat.

Els ponents van reconéixer que en 10 anys no s’ha fet cap sessió de seguiment de l’objectiu de reducció a Capdepera del 20% de les emissions de CO2. Cercau a la web i no trobareu res. Ja començam malament.






Però, a la jornada, al presentar les dades, ATENCIÓ: No sols s’ha reduït, sinó que tant les emissions com el consum ha augmentat!



Aquí teniu els gràfics informatius per tal que arribeu al ves vostres pròpies conclusions:








Què vol dir aquest fet: segons els ponents, que és degut a l’augment del turisme.

Segons qualsevol observador imparcial, que no s’ha fet absolutament res per canviar la situació, amén de canviar les lluminàries de quatre faroles.

De fet, estam segurs que, vosté lector que ha arribat fins aquí, molt probablement no ha llegit el pla o en sabeu molt poc. Per tant, vos proposam la lectura del  documents dels enllaços següents (i continuarem a l’anàlisi en un proper article)







https://www.caib.es/sites/batles/ca/inici/


https://www.pactodelosalcaldes.eu/es/



De totes maneres, ja que hi ha tan poques ocasions per participar, si voleu participar contestant una enquesta, endavant. Escanejau aquest codi QR  o clicau l'enllaç i vos sortirà l'equesta (que la llegeixin, així com estan les coses, és una altra cançó): 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoy8cbJ8IQGx4KetjOdGLC7nSFMTPqKHdzAdRlwu6I4R2GLA/viewform




NOTA: estaria bé afegir la pregunta: Heu llegit o coneixeu el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Capdepera en el marc de la iniciativa del Pacte dels Batles Ajuntament de Capdepera 24 d’octubre de 2010?