Última Hora ha publicat diversos articles sobre el turisme de gatera del mes de juny i que afecta sobretot a les zones madures com Cala Rajada
foto arxiu


Aquest cap de setmana, en coincidir la celebració del dia del pare a Alemanya (Vatertag) i l'Ascensió, l'aeroport de Palma veurà incrementada de manera espectacular la xifra de passatgers. La previsió d'AENA és que entre aquest divendres i aquest dissabte passin per Son Sant Joan més de 440.000 passatgers, amb un moviment de 2.597 avions.

Hotelers reconeixen que «el turisme que ens arriba en aquests dies procedent d'Alemanya, Holanda i altres mercats és de gatera i paguen el que sigui per allotjar de dijous a diumenge en els hotels». Les ofertes a Alemanya per venir a l'illa proliferen en tots els lander (regions), així com les vendes d'últim moment. A tot això s'hi afegeixen els grups esportius afeccionants de tota casta que en acabar les lligues respectives ho celebren en un cap de setmana de juny.

Els empresaris consultats reconeixen que la coincidència de diversos festius al juny, entre el 9 i el 20, «ha superat totes les previsions d'ocupació en els caps de setmana, però no així en la resta dels dies.

El diumenge de Pentecosta (Pfingstsonntag), que se celebra el 9, i el Corpus Christi (Fronleichnam), el 20 de juny, seran els dos caps de setmana més complicats per aquesta zona turística madura de Mallorca.

També hem vist notícies com que cadenes hoteleres expulsen clients alemanys gats.

Esperem que Capdepera segueixi la dinàmica que el batle va anunciar ara fa just un any sobre els controls a entrades de platges. Aquesta foto no ho sembla.