S'ha endreçat el passeig de cala Gat, una de les zones més afectades


 

El passeig de cala Gat tornarà a la normalitat en breu ja que ahir va començar l’obra d’adequació dels desperfectes ocasionats pel temporal dels passats dies, el qual va afectar també al passeig Marítim i algunes de la platges de Capdepera. Als passejos la força de la mar va desplaçar el paviment d’algunes zones i va rompre el mur que separa la voravia de les roques. Pel que fa a l’obra de cala Gat es retiraran les rajoles despreses i tot allò que interfereixi en la circulació dels vianants però l’obra de reforma no es durà a terme en aquests moments ja que la zona pertany a Costes. 

A les platges es varen rompre o varen quedar descalçades les passarel·les de fusta de Son Moll, n’Aguait i Canyamel. A banda d’això, el temporal va treure molta brutor cap al final de les platges acumulant arena i vegetals. També es va rompre mobiliari urbà. 



Ja s’han fet algunes actuacions per retornar les zones afectades a la normalitat, com la retirada de la brutor acumulada, i en els propers dies s’aniran realitzant les que falten.


Un efecte secundari del temporal de Llevant del mes d’abril ha estat que s’ha dut molta arena de les platges, algunes recentment regenerades amb motiu dels les torrentades d’octubre. Per a la recuperació de platges Costes havia pressupostat 1.200.000 euros dels quals 450.000 euros estaven destinats a  Canyamel per a la recuperació redistribució de l’arena de platges, el pont, el passeig de fusta i la connexió amb la platja. Tragsa és l’empresa encarregada de les obres d’emergència. El temporal de Llevant ha afectat a la zona de platja, especialment a la arena que havia estat recuperada.