Dimarts i dimecres, 9 i 10  d’abril, abans de festes, al centre s’Alzinar va tenir lloc dues activitats molt especials.



Dimarts van rebre la visita d’alumnes d’ESO del col·legi Sant Bonaventura d’Artà que practiquen escacs com a una eina educativa dins els currículum escolar. Com ja informàrem en el seu moment,  el centre s’Alzinar participa d’un projecte per a introduir els escacs a les escoles de les Illes Balears. Aquesta jornada ha comptat amb dues parts ben diferenciades: d’una banda una sessió teòrica en la que els alumnes d’ESO han explicat a totes les classes les nocions bàsiques, i una part pràctica fent un mini-torneig (per parelles). La jornada ha estat molt interessant i tant els alumnes ponents com els infants que han rebut la formació, s’ho han passat molt bé i el que és més important han fet una important feina divulgativa del projecte del centre i dels escacs. Hi han participat alumnes de tots els nivells.


 



En acabat tots els participants, amb els professors acompanyants i Manuel Queirolo al capdavant, s’han fet una fotografia de grup al pati del col·legi

 

Dimecres, va ser un dia dedicat als comtes. Degut a que enguany el dia del llibre coincideix amb les festes de Pasqua, s’ha avançat la celebració i amb un format de fira de la lectura a cada aula s’ha ofertat un comte. Cada nin i nina de Primària va poder triar dos dels contes proposats i “adquirir la seva entrada” per les dos sessions de contacontes.

A cada aula els mestres i alguns pares voluntaris, van llegir un conte als alumnes  o van dirigir una petita peça teatral, amb temàtiques molt diverses. També se prepararen altres activitats o jocs relacionats amb els contes.

 




Una jornada d’apropament al món dels contes infantils molt lúdica i participativa.