Divendres 12 d'abril Esquerra Unida de Capdepera va presentar la seva candidatura a les llistes municipals i va aprofitar per realitzar un acte electoral en què coalicionará amb Podem.
La llista municipal d'Esquerra Unida de Capdepera anirà al capdavant per Jonathan Axel Romano, en segona posició l'actual regidora d'IU a la plataforma Guanyem per Capdepera Lucía Gutiérrez Panal i en tercer lloc pel delegat de CCOO Antonio Rodríguez.



El partit que durant els darrers quatre anys de legislatura ha sabut consolidar-se i formar un nucli estable i actiu, cerca ara donar-li un gir a la forma de fer política al municipi. El principal eix en la seva proposta de política serà la de fomentar la participació ciutadana, per garantir la transparència, la democràcia, la justícia social i la lluita contra el frau de l'ocultació polític i la corrupció.
Som l'eina per la qual el poble té veritable accés a l'Ajuntament, a través de nosaltres els ciutadans poden informar-se i fer les propostes que creguin necessàries.
És la informació i l'educació la que forma i dóna la llibertat de tenir una opinió crítica respecte a la política, i l'Ajuntament, l'administració pública més propera als ciutadans.