Patrícia Ramírez va parlar de la gestió de l’autoestima a través de l’esport




Les jornades formatives que organitza el Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera han donat un gir en l’edició del 2019, en aquesta edició s’ha apostat per dues personalitats mediàtiques i influents en l’actitud positiva davant la vida i l’esport. Ells són, Patrícia Ramírez, psicòloga esportiva d’alt rendiment, i Josef Ajram, triatleta i ultrafondista.



Dijous dia 4 d’abril al Centre Cap Vermell, va tenir lloc la ponència “La gestió de l’autoestima a través de l’esport”, de Patrícia Ramírez, durant la qual, la psicòloga va parlar dels diversos aspectes a tenir en compte per augmentar l’autoestima als nins i adolescents per part de pares, entrenadors o companys d’equip. Per a na Patricia Ramírez tots som responsables de l’educació en valors, de la millora de l’autoestima dels infants i de la importància de l’exemple. La seva intervenció, molt ben estructurada i explicada, va incloure 8 aspectes que va anar desgranant un a un: Amor incondicional, comunicació amable,  joc interior, visió dels nins, Pigmalió i expectatives, gestió del fracàs, sentir-se poderós i l’elogi i reconeixement. En cada apartat va aportar exemples aplicats a la vida quotidiana i a l’àmbit educatiu i de l’esport.

L'auditori del Centre Cap Vermell gairebé estava ple per escoltar les paraules de Ramírez que es basen, en d’altres, en bones paraules cap als altres i cap a tu mateix, acceptar la realitat del fracàs i aprendre d’ell, enlloc  d’enfonsar-se, tenir bones conductes, ja que els infants aprenen per imitació, i educar en valors.  





Després d'un breu torn de paraula, alguns participants van pujar a l'escenari per a fer-se unes fotografies amb ella.