Dia 6 de març els ajuntaments de Capdepera, Felanitx i Pollença se van afegwir al protocol de protecció i detecció de víctimes de violència de gènere VioGén. La signatura va estar presidida per la delegada del Govern Rosario Sánchez, ha presidit aquest dimecres la signatura de protocols per a la incorporació dels ajuntaments de Capdepera, Felanitx i Pollença al protocol de protecció i detecció de víctimes de violència de gènere VioGén.

A l’acte van participar els respectius batles de Pollença, Miquel Àngel March; de Capdepera, Rafel Fernández; i Felanitx, Jaume Montserrat; així com el cap de la Guàrdia Civil a les Balears, el coroneAlejandro Hernández Mosquera, juntament amb els alcaldes de Sóller i Inca.

El sistema Viogén és l'instrument de la Secretaria d'Estat de Seguretat que permet aplicar els protocols de protecció entre totes les parts implicades: administracions, Justícia, Guàrdia Civil i Policia Nacional, entre d'altres. S'incorpora tota la informació possible sobre cada cas, s'estableix un nivell de risc, s'apliquen les mesures corresponents i es fa un seguiment. Rosario Sánchez Grau ha destacat que "gràcies al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere impulsat pel Govern d'Espanya hi ha més fons destinats per als ajuntaments, que ara els poden dedicar a destinar agents de la seva policia"