La classe de 4t B de s'Auba ha estat una de les guanyadores del primer premi del concurs Rescatamots il·lustrat, organitzat amb motiu del III any Francesc de Borja Moll 2018. 

Enhorabona a tot l'alumnat i, sobretot, a la tutora Francisca Roca Monjo. 

“RescataMots Il·lustrat”

Es tracta d’una activitat de promoció i difusió de la llengua catalana emmarcada en els actes del Dia Francesc de Borja Moll i, enguany, en l’Any Llompart. Aquesta activitat arribarà a 351 escoles, 77.706 alumnes, 120 biblioteques i 1 hospital. El concurs “RescataMots Il·lustrat” es desenvoluparà durant el mes d’octubre en els centres educatius de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Els seu principal destinatari és el públic escolar de primària (4t, 5è i 6è) i ESO (1r, 2n, 3r i 4t).

Consisteix a realitzar una lectura de rondalles dins l’aula i per això es facilitarà al professorat 4 il·lustracions realitzades per Moll, la referència i el text de la rondalla mallorquina en la qual apareixen. També es proporcionarà la referència de la rondalla equivalent en un aplec de Catalunya i de València. Posteriorment, es farà la selecció d’una de les rondalles i d’una paraula divertida, oblidada, rara, extraordinària que hi aparegui. Un cop s’hagi seleccionat la paraula, se’n cercarà el significat al Diccionari català-valencià-balear. Així –abans de fer la realització plàstica– el professorat podrà optar per oferir la lectura de la rondalla en la versió mallorquina o bé en la que correspon al seu territori, o fer les dues lectures: la rondalla en la versió mallorquina i en la pròpia del territori de l’alumnat, que seria una fórmula més enriquidora encara.

L’objectiu és “intervenir” de manera creativa sobre un dibuix de Francesc de Borja Moll de l’Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó. El dibuix i la paraula triada per cada curs escolar es penjarà al Facebook de la Institució Francesc de Borja Moll. Els centres o cursos amb més “M’agrada” rebran els premis que consistiran en volums del Diccionari català-valencià-balear (DCVB) i de contes populars. Es donà de marge tot el mes d’octubre per fer l’activitat, difondre a través de la xarxa a les il·lustracions generades per l’alumnat a fi que la gent pogués clicar “M’agrada”. 





Aquest és el dibuix presentat, que correspon a la paraula "moixoneria", que ha resultat guanyador del primer premi:



“R