La Conselleria d’Esports anticiparà els 100.000 € d’ajuda
La pista, que té 20 anys, actualment està deteriorada per l’ús i els efectes del sol



 
El darrer Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a concedir una subvenció directa, per un import de 100.000 €, i a fer-ne el pagament anticipat a l’Ajuntament de Capdepera per contribuir al finançament de la renovació de la pista d’atletisme del municipi.

La pista d’atletisme de Capdepera forma part del conjunt de les instal·lacions esportives que formen el Complex Esportiu Municipal Es Figueral. El projecte de l’actual pista d’atletisme va ser redactat l’abril de 1997. És una pista de 400 m de corda i 6 carrers, amb paviment sintètic prefabricat de color vermell. Es tracta d’un paviment de 12 mm de gruixa de base de goma polisoprènica, càrrega minerals, estabilitzants i pigmentació.

Actualment, la pista presenta un considerable deteriorament en el paviment a causa de l’ús durant més de 20 anys i també per l’envelliment natural a causa de l’acció dels raigs UVA.



L’Ajuntament de Capdepera ha duit a terme el projecte bàsic i d’execució per a la renovació del paviment de la pista d’atletisme de la zona esportiva municipal d’Es Figueral de Capdepera.

 A la revista Esports Mallorca (del Consell de Mallorca), de 10 de gener, informava que la pista d'atletisme d'Es Figueral té un projecte de reforma de devers  380.000 euros, dels quals un 43 % s'havien de cobrir pel Consell de Mallorca. La pista construïda fa 20 anys i no ha rebut cap reforma.
Se passarà d'un trespol de cautxú en rotllos a una solera construïda in situ. A  més se millorarà el tancament de la pista de 400 metres i sis pistes, per a evitar interacció entre els usuaris del camp de futbol i els atletes. Actualment  el recinte és usat pels jugadors de futbol del CE EScolar i el club d'atletisme de Claudia Troppa.