Se recaptaren 25.509 euros


 

Diumenge, 11 de novembre (després de l’ajornament de dia 3), se va celebrar la jornada solidària amb els afectats per la torrentada de dia 9 d’octubre de 2018.  Amb la finalitat d’aconseguir fons per ajudar als damnificats i fer créixer els recursos econòmics.


La plaça de l’Orient va ser l’escenari d’una ampla mobilització d’entitats ciutadanes i voluntaris de Capdepera.  Abans del dia de la diada solidària se multiplicaren les reunions dels organitzadors per aconseguir que dia 11 tot estigués a punt, tant pel que fa a l’aspecte gastronòmic, les actuacions musicals i l’infraestructura del esdeveniment.

Però anem a pams. Els organitzadors van aconseguir mobilitzar un bon equip, que va anar enllestint cadascun dels elements necessaris per acollir una gran quantitat de gent. I la resposta va ser massiva superant les millors expectatives. La llista d’agraïments és molt i molt llarga, des de l’Ajuntament (brigada, materials, taules i cadires...) i els cuiners  de l’impressionant paella, a tot un seguit de distribuïdors, col·laboradors, Protecció Civil, empreses, bars, mitjans de comunicació, associacions, músics ... En fi, un llarg llistat de col·laboradors que desinteressadament aportaren el que pogueren.



I la gent que acudí a la cridada i que va fer possible que tot fos un èxit, que el lema “ Tots junts som forts. Capdepera solidària amb Canyamel“ fos una realitat.



De bon matí les taules ocuparen tota la plaça de l’Orient i el carrer Pla d’En Cosset, amb l’escenari i l’equipament elèctric i de so a punt.

La paella preparada per a 1000 persones, tot un repte pels paellers de l’Associació Festes del Carme, que comptaren amb molts de col·laboradors, que superaren amb escreix. A les nou se començà a preparar la paella que se serví a les 14 hores. Ens han comunicat que se varen vendre 960 tiquets, que van adquirir tots (inclosos els qui la feien!).





Però n’hi havia més oferta per menjar com el deliciós currywurts, els postres casolans, els bunyols... A més, gairebé tots els bars de Capdepera s’encarregaren de dur el tema de les begudes amb una gran eficàcia.


 

Pel que fa a l’aspecte musical, cal ressenyar la gran participació dels músics locals, ja que des de les 11 del matí fins gairebé les 10  n’hi hagué música a la plaça de l’Orient. La Banda de Tambors i Cornetes obriren la jornada, seguits de Batucap, la Coral s’Alzinar i l’agrupació de ball de bot “Castell de Capdepera”.







Seguíren Gudi Schade, Lucas Praticis, la Coral Gabellina, el grup musical Aire i l’acadèmia de ballet Stylo.







El Trio Amanecer, el Capricho Club, Amb Cor de Cordes, Suso Rexach, la Coral Sol Naixent i  Total Dance, continuaren durant el capvespre.

 







I per acabar Marisa Rojas & Esperan+ça Sureda i Sustrandos.



Com podeu comprovar un extens programa musical d’allò més variat.

En Michel i Suso Rexach  van fer de presentadors i van anat anunciant les aportacions que van fer associacions, empreses i entitats, alhora que anunciaven com pujava la xifra recaptada. Al final se lliurà un xec simbòlic de 25.000 euros. Una elevada xifra  que supera les expectatives inicials dels organitzadors.

Ens afegim als organitzadors donant les gràcies a tots els que feren possible aquesta gran diada solidària i cívica. Enhorabona a tots, per l’exemple donat, són dies que tots i totes ens podem sentir orgullosos de ser gabellins.