Taula rodona, amb esportistes gabellins


Capdepera ha acollit aquest cap de setmana el primer Kinacu Symposium enfocat “Esport i tecnologia com a canals dinamitzadors del turisme de qualitat a Mallorca”, organitzat per Kinacu Systems S.L. am la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.

Durant aquests dos dies han passat per l’escenari tretze ponets ve diferents parts d’Espanya com com Thaïs Henriquez, bimedallista Olímpica i ambaixadora del Symposium; Fernando Gilet, president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears; Toni Brocal, fundador European and Health Institute; Ignacio Solana Fernández, membre de la Comissió de màrqueting del comitè olímpic espanyol; Liudmila Ostrovskaya, doctora en màrqueting i direcció estratègica; Laura Cortés, International PhD,  professora titular de Comunicació Audiovisual; Sete Benavides, piragüista olímpic espanyol; Joan Enric Capellà, Founder & Associate Som Turisme i Som Hotels; Aldric Vives, doctorant en turisme; Tatiana Ferrer, directiva de la FFIB; Raimundo de las Heras, psicòleg esportiu; Pedro Rafael Blanes, representant de Fibwi; Iván Risueño López, director comercial Sport Travel Management; Pau Albertí Cabot, director tècnic Vicente Del Bosque Football Academy; Pau Albertí Gómez, Manager esportiu Vicente Del Bosque Football Academy.

 
Tatiana Ferrer, directiva del FFIB

Tots ells han transmès els seus coneixements i experiències sobre els tres punts cardinals de l’esport, el turisme i la tecnologia, parlant de les darreres novetats i tendències del futur.
 

Nando Solana, comissió de  màrqueting del Comitè Olímpic Espanyol.

Cal destacar la taula redona amb esportistes gabellins d’alt nivell, com els germans Barroso, jugadors de l’equip juvenil del RCD Mallorca; Tomeu Pasqual, ex-jugador del RCD Mallorca; Suso Rexach, campió de Balears de Marxa Nòrdica; Marcos Forján, esportista d’esports de vol, i Xisco Nebot, triatleta. Tots ells varen comentar la seva experiència amb l’esport durant la seva vida així com la dificultat de viure de l’esport i la importància d’una bona formació complementària a la carrera esportiva.
 

Thaïs Enríquez, bimedallista olímpica

El Symposium va ser presentat pel batle de Capdepera, Rafel Fernández, i presidit pels regidors de Turisme, Mònica Viejo, i d’Esports, Pere Terrassa, qui varen agrair tant a Kinacu Systems, als assistents i als ponents la seva implicació i voluntat de difondre el binomi turisme-esport, el qual, des del consistori gabellí s’hi ha treballat durant tota la legislatura amb el programa Capdepera Activa i la implicació de les àrees de Turisme i Esports al capdavant de qualsevol acte esportiu.
 

Pau Albertí Cabot i Pau Albertí Gómez, membres de Vicente del Bosque Football Academy

Aquest symposium neix per convertir-se en una referència a nivell nacional, de caràcter anual, on es reuniran els especialistes i esportistes de més alt nivell. En aquesta primera edició s’ha parlat del paper destacat de la dona en la revolució de l’esport; dels beneficis de la pràctica esportiva de cara a la integració social; de l’eliminació de barreres arquitectòniques per la pràctica de l’esport per part de persones amb discapacitat; de la professionalització del sector d’entrenadors i el creixement en popularitat dels esports minoritaris; entre altres qüestions.