El gabellí Antoni Mercant s'ha convertit en el nou president de la Cambra de Comerç de Mallorca. Aquest dilluns s'ha constituït el nou Ple de la Cambra de Comerç. Una sessió plenària en la qual s'han presentat les candidatures als càrrecs executius i s'ha procedit a les votacions.

La presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha estat elegida vicepresidència primera i Pep Lluís Aguiló ha estat elegit vicepresident segon.




Mercant ha assenyalat que la seva intenció és "treballar per la unitat empresarial" perquè la Cambra "no ha de ser una altra patronal", segons ha destacat. A més, ha dit que "s'ha d'apostar per la internacionalització de les empreses de Mallorca". S'ha compromès a donar suport al Govern en les negociacions del REB i diu que seran proactius per negociar amb Brussel·les un IVA reduït.

Precisament, la presidenta del Govern, Francina Armengol, li ha demanat ajuda i suport perquè tots plegats segueixin amb les negociacions del REB ja que és una "qüestió d'Estat", segons destaca la presidenta

Antoni Mercant és el delegat d'Acciona-Transmediterránea a Palma, mentre que Bartomeu Bestard és el delegat del port esportiu de Alcudiamar. Ha guanyat per 18 vots a 14.

La sorpresa en aquestes eleccions va sorgir els darrers dies després de l'aparició de la candidatura de Mercant, el que va portar a Bestard, que en principi es perfilava com a candidat de consens, a plantejar la seva retirada per no provocar una fractura en aquest organisme, tot i que finalment ha optat per deixar obert aquest duel "per no decebre els que m'han recolzat".

Mercant és representant de Gestió d'Estibadors Portuaris del Port de Palma. Succeeix en el càrrec a Josep Lluís Roses, que ha estat quatre anys al capdavant de l'entitat.

Enhorabona!