"Capdepera aposta pel turisme jove, però el que no vol és l'incivisme d'alguns"


Les imatges dels joves nedant i fent el brètol a la font del carrer l’Agulla, sortiren pel facebook i en pocs dies van córrer per diaris i televisions d’àmbit illenc, arribant a les noticies d’algunes televisions nacionals. L’imatge que donen del nostre municipi no és gaire bona. Mentre uns recorden que és un ambient que es repeteix cada any per aquestes dates, d’inici de temporada, altres els qualifiquen de fets puntuals intentant llevar ferro al problema.

Resulta ben evident que el gran esforç que es fa (econòmic i de promoció) per potenciar un destí turístic obert a la cultura, l’excursionisme, l’esport... queda un poc eclipsat amb aquests fets.

Hi ha hagut diverses reaccions, des de voler culpabilitzar que es mostrin les actuacions d’aquests grups de turistes amb actituds incíviques fins a veus que reclamen solucions.

En aquest context des de Més per Capdepera plategen en un comunicat “...  tornam a demanar als partits polítics amb representació municipal, així com a l'Associació Hotelera, a seure per debatre sobre els problemes que causa una concreta part del turisme que ens visita i consensuar un full de ruta i unes mesures concretes a aplicar.”.

Per la seva banda el batle de Capdepera en declaracions a IB3 va manifestar que es tracta de fet puntuals però que tenen molt de ressò mediàtic, a més hi ha molts de policies interins que preparen oposicions (i han demanat dies per poder estudiar) i que fins dilluns no estarà en funcionament l’unitat de platges. També ha anunciat que plantejarà restriccions en el consum d’alcohol a la platja i proposarà que s’acotin zones on es pugui consumir begudes alcohòliques al voltant dels xibius de platja.