El programa 59 de ZOOM recorda els 20 anys de reivindicacions i deixa en evidència el fals compromís dels polítics.  L’Ajuntament d’Artà vol impulsar la represa del projecte del Tren de Llevant



El Tren de Llevant va deixar de funcionar el 1977. Anys abans ho van fer altres línies ferroviàries, com la que arribava a Santanyí i el Tramvia de Palma. Quatre dècades més tard, tot i les promeses dels partits d'esquerres per reimplantar aquestes línies, tot continua igual, i l'aposta principal s'ha demostrat ser l'ampliació de carreteres.
Al programa Zoom es centra especialment en la línia del Tren de Llevant. El 1998, un grup de ciutadans de la Comarca va iniciar una sèrie de reivindicacions per reclamar la reimplantació de la línia, per connectar de manera ràpida i sostenible zones de la població que, anant per carretera en bus públic, es poden torbar quasi 4 hores per arribar a Palma.
Milers de persones varen iniciar el 1998 les “Marxes pel Tren de Llevant”, que van tenir el suport de gran part dels polítics. Però un pic al Govern, les promeses no s'han dut a terme, i els promotors de les Marxes dubten si tirar la tovallola.
El Tren de Llevant és un exemple d'un model -el de potenciar el tren en comptes del cotxe o bus- en el qual no tothom està d'acord. Els opositors no hi veuen ni capacitat pressupostària ni viabilitat pel que fa a ocupació de passatgers.

El programa Zoom mostra les dues visions: els que veuen el Tren com a eina de futur per a una mobilitat sostenible, i aquells que ho veuen com un caprici.



L'Ajuntament d’Artà convocarà els batles de la Comarca de Llevant per tornar a impulsar l'arribada del Tren fins a Artà i ampliar-la fins arribar a Cala Rajada, tal com estava planificat i aprovat pel Govern des de 2006. El consistori artanenc agafa el relleu de l'Assemblea pel Tren de Llevant que, després de 20 anys, es retira, segons asseguren, per les promeses incomplides dels partits d'esquerra.