Els alumnes de l'IES participen a ICAPE, un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

 

Els alumnes de l’IES Capdepera participen un any més a ICAPE, un projecte educatiu que té com a objectiu impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes, al mateix temps que es treballen els valors i la responsabilitat social, a través de la creació d’una cooperativa o una ONG, depenent de l’edat dels estudiants.


En el cas de Capdepera, un grup de 3r d'ESO ha posat en marxa una ONG a través de la qual idearan productes o serveis, i organitzaran activitats per guanyar doblers. La quantitat aconseguida s’invertirà en un projecte proposat per la Fundació Campaner, col·laboradora d’ICAPE.

Durant tot el procés de creació de l’empresa, els alumnes aprenen totes les passes necessàries per convertir-se en emprenedors, tot amb un vessant social, ja que els doblers que guanyen s’inverteixen en un projecte de cooperació amb un país en vies de desenvolupament. ICAPE pretén, a més, que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.


ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

L’Ajuntament de Capdepera col·labora amb ICAPE amb un seguiment trimestral del projecte. A més a més, durant aquest primer trimestre ha apropat els alumnes a l’art de la llata per tal que aprenguin a fer productes amb aquest material per després posar-los a la venda. Així, les Madones de la Llata han participat en uns tallers de manualitats que ha realitzat l’IES de Capdepera.



També, la propietaria de la tenda de bijuteria artesanal Ayma hi ha col·laborat aportant idees per fer objectes artesanals, tals com polseres, collars, clauers, etc.