Més llampuga que mai, més gent que mai: 18.586 racions per a més de 8.000 visitants.



Una fira consolidada ja te un protocols i dinàmiques establertes que,any rere any, s'han anat simplificant. Tant de bó que per tot arreu fos igual. Ara ja les autoritats encapçalen l'apertura amb la resta dels visitants a les 12 i visiten tots els estands mentres la gent va agafant lloc per dinar.



Carmen Corraliza, artífex actual de l'èxit de la fira i de tot el cap de setmana del peix fresc, obri la comitiva vora el batle, el president de la confradia de pescadors i el conseller de Pesca i Medi Ambient, Vicenç Vidal. També vengueren del Consell de Mallorca, Cosme Bonet i Paula Ginard, consellers insulars d'Economia i Turisme respectivament.



I com que la fam no te amics i havia molt gènere per tastar la gent comença a degustar l'exquisidesses de llampuga proposades pels xefs.



De les vint propostes llampugaires més les postes, com sempre, les que més èxit i demanda tengueren foren les de la confradia de pescadors: els fideus de llampuga i l'arròs sec de llampuga que, de molt, foren els plats que més es despatxaren.



També tengueren molta demanda les propostes de l'Hotel Melbeach - Restaurante Melassa, "De camí cap al Dorado" del xef David Moreno i la del Viva Hoteles de Cala Mesquida "Causa amb llampuga marinada", recepta peruana executada pel xef Torsten Kronke.



Dels plats i dels xefs vos donarem relació exhaustiva en un altre article. 



El bon temps, els hotels plens a vessar i el fet que el cap de setmana ja és a l'agenda de molta gent, mallorquina i forana, fa que la publicitat estigui feta abans de començar. A més els preus dels plats són molt populars i permeten tastar una mostra representativa de l'oferta. No així els preus de la beguda, especialment l'aigua que, al final, s'acabà. També se comentà que la qualitat de les postres tampoc està a l'alçada de la resta de la mostra. 

Molts agraïren poder fer un cafetó en el recinte.



Si el matí tingué l'afluència dels altres anys, on es notà la diferència fou l'horabaixa-vespre, que fou un seguit de gent sense aturar. Tots els consultats coincidiren en que els més de mil plats més que enguany s'han venut ha estat de l'increment de visites a l'horabaixa. 



És de lamentar que la paradeta de l'Hotel Park Hyatt fou l'única que tancà les barreres l'horabaixa per falta de previsions en les existències, creant, com es pot veure, una mala impressió als visitants. Enguany hi hagué oferta de menjars a les paradetes fins el darrer moment, amb manco cues que a mig dia, amb un ambient més relaxat.



La Mostra de la Llampuga acabà amb un espectacle de pirotècnia, que va posar el punt i final a una cap de setmana ben ple d'activitats.



 

Destacar, com és habitual, la feina de protecció civil i dels serveis de neteja.



I l'atenta i compromesa feina informativa de Xisca i Pilar al llarg de tota la jornada.



També Capdepera ràdio fou present tot i que, per problemes tècnics, no pogué emetre en directe. Aquests problemes ja esdevenen habituals.





Però la novetat d'enguany fou el canvi de la moneda per tiquet de paper. Un gran encert ja que és molt més pràctic i higiènic. Diuen que l'any que ve es personalitzarà. El BBF, la moneda de curs legal al moll el dia de la llampuga te un gran futur.



Així, doncs, panxa plena i Cala Rajada fent oloreta de llampuga acomiadam un any més aquesta proposta gastronòmica local pensant que falten 354 dies per tornar-hi.