Els diaris s’han fet ressò d’un seriós conflicte entre pescadors artesanals alcudiencs, dedicats a la pesca de la llagosta,  i una barca de bou amb base a Cala Rajada.

Pel  que hem pogut llegir, l’enfrontament ve motivat per la pesca en una zona entre Formentor i Cala Sant Vicenç, amb acusacions d’interferir en els caladors de llagosta i de rompre xarxes. Segons la versió dels alcudiencs, els patrons interceptaren la barca de bou i decidiren actuar per por que tornàs a rompre més xarxes.  Per la seva banda, la barca de bou presentà una denúncia davant la Guàrdia Civil per “intent d’abordatge i agressió a la tripulació de la barca i els aparells”, posant en perill la tripulació i causant danys, i reconeix que, a principi de temporada i “per falta d’informació”, si que calà en una zona en la qual hi havia un acord entre confraries per no pescar durant l’estiu. Després de l’incident, sembla que pesquen fora de la zona, en un lloc en què és totalment legal (entre ses Coves Blanques i Sóller). Uns acusen l’altre de “no respectar acords històrics entre confraries” i l’altre insisteix que “pesquen en un lloc on ho poden fer”. 

Davant la situació, els patrons majors de les confraries de Cala Rajada, Alcúdia i Pollença es reuniren amb el Director General de Pesca, Joan Mercant, per trobar una solució en relació amb la barca d’arrosegament Myri i els pescadors d’Acúdia.

é