Dissortadament els dos exemplars eren mortsDilluns, 14 d’agost, el GEAS de la Guàrdia Civil (Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques) va trobar prop de Sa Font de Sa Cala, en una inspecció de la zona, un bocí de xarxa  amb dues tortugues marines mortes. Les tortugues van ser desembarcades al moll de Cala Rajada, on se donà avís al biòleg de la Reserva per verificar l’espècie i les causes de la mort. Pel que sembla les tortugues trobades són cries de tortuga boba (caretta caretta), i la mort va ser per ofegament, ja que els animals havien quedat molt embolicats amb la xarxa.

Ens comentaren que la llanxa del GEAS es trobarà en el port de Cala Rajada durant tota la setmana fent tasques de vigilància, tant a la zona de la reserva com fora dels seus límits. A més de  treballar en l’àmbit mediambiental, amb especial èmfasi en la cura de les praderies de posidònia, vigilen el compliment de les normes que han de complir les embarcacions, com ara la navegació  de motos nàutiques (han sancionat dues empreses de lloguer locals) o vigilar que es respecti la distància de les barques a la costa i la seguretat del banyistes. 

Malgrat aquesta setmana tenen la base a Cala Rajada, la seva presència continuarà durant tot l’estiu. Aquesta tasca de vigilància la fan en coordinació amb els agents de la Reserva Marina de Cala Rajada, col·laborant en els estudis que es fan a la Reserva.Pel que fa al cas de les tortugues trobades, ens comentaren la dificultat de identificar qui va deixar el bocí de xarxa a la mar, ja que no han trobat cap element identificatiu. A més les tortugues fa dies que eren mortes, de fet començaven a tenir signes de descomposició.
 

Aprofitaren la conversa per demanar la col·laboració ciutadana per preservar el medi marí. Dissortadament moltes malifetes que es fan a la mar nos són visible i passen desapercebudes.