Ara l'’Ajuntament de Capdepera anuncia que se farà la XXVIII Mitja Marató del Carme


L’Ajuntament de Capdepera anuncia que la XXVIII Mitja Marató/ V 10 kilòmetres/ IV Marxa Nòrdica de les festes del Carme d’enguany finalment es podrà realitzar garantint la seguretat dels corredors.

Després de la notícia apareguda a la premsa en la qual l’Ajuntament anunciava que suspenia la mitja marató per falta d’efectius de Policia que poguessin garantir la seguretat dels participants, el Director General d’Interior i Emergències, Pere Perelló, es va posar en contacte amb el batle de Capdepera, Rafel Fernández per comentar-li la possibilitat de dur endavant la cursa esportiva.

Mitjançant un decret de batlia puntual es poden donar competències en circulació a l’agrupació de Protecció Civil. Es donarà compte d’aquest decret a la Direcció General d’Interior i Emergències i s’activaran també les agrupacions de Protecció Civil d’Artà, Sant Llorenç i Son Servera.

D’aquesta manera finalment es podrà dur endavant la XXVIII Mitja Marató/ V 10 kilòmetres/ IV Marxa Nòrdica que tendrà lloc el dissabte 1 de juliol a les 19:30h a la plaça dels Mariners, Cala Rajada. Cal apuntar-se a www.elitechip.net i serà gratuïta per a tots els participants.

 

Aquesta és la NOTA DE PREMSA que fa dos dies comunicava la suspensió de la prova:

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Capdepera ha remès el següent comunicat, tot indicant la suspensió de la Mitja Marató del Carme, la cursa de 10 quilòmetres i la cursa de Marxa Nòrdica (una de les proves oficials de la federació, puntuables pel campionat de Balears):

"El departament d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera ha pres la decisió de suspendre la XXVIII Mitja Marató/ V 10 kilòmetres/ IV Marxa Nòrdica de les Festes del Carme de Cala Rajada ja que no pot garantir la seguretat dels participants, a causa de la manca d’agents de la Policia Local i la decisió d’aquests de no realitzar hores extraordinàries. Per aquest motiu han decidit anul·lar-la per evitar possibles accidents.

L’àrea d’Esports ha contactat amb l’agrupació de Protecció Civil i amb un grup de voluntaris que ajuden en la cursa, però cap dels dos té competències per poder aturar el trànsit als carrers i carreteres. Cal recordar que aquesta cursa transcorre per carrers i carreteres urbans i interurbans i que sol acollir uns 300 corredors.

L’Ajuntament de Capdepera demana disculpes a tots els corredors que cada any participen en aquesta cursa perquè saben que és una cita important en el calendari gabellí."



Celebram que es celebri i esperam que s'aclareixin i que no hi hagi més canvis.