La presència d’alguns dels membres de l’equip de govern en els actes públics és una constant en el nostre municipi, sovint donant ordres al personal tècnic que hi participa. On comencen i on acaben la responsabilitat i l’afany de protagonisme dels regidors?

A la jornada de concentració d’afeccionats a les motos 2017, com a les d’anys anteriors,  alguns pilots es van dedicar a cremar neumàtics damunt les llambordes de la plaça de l’Orient, deixant les marques negres a terra. Mentre això passava, allà mateix alguns membres del consistori, càrrecs electes, es fotografiaven amb responsables de les associacions organitzadores de la trobada i/o altres pilots.

Més tard, personal de la brigada, atenent ordres superiors, intentà netejar les marques de brutor negra, amb la mala fortuna d’acabar cremant el color original de les pedres i deixant encara moltes restes de neumàtic negre.

Al ciutadà li venen al cap algunes preguntes: si els càrrecs electes de l’equip de govern tenen la potestat de donar ordres, considerant la opció que tinguin coneixement d’allò que tracten, també haurien de tenir capacitat i coneixement per tal d’aturar la destrossa dels bens públics, no? En cas contrari, aquests regidors haurien de dimitir per incompetents i haurien de pagar de la pròpia butxaca la reparació dels desperfectes causats, per no haver aturat a temps el vandalisme, perquè queda clar que no tenen coneixement d’allò que tracten, o bé se’ls en refot perquè paguem entre tots, i la crema de neumàtics és una constant en aquestes trobades, de manera que no poden dir que no ho sabien o que no hi eren.

Quan un ciutadà s’endarrereix en el pagament d’una taxa se li carrega un percentatge pel retard, o quan comet una infracció se’l multa. Qui multa als regidors? Anar als actes a fer-se la foto per a promoció personal no forma part del programa de cap partit polític, però és el que acaben fent la majoria prenent-se el càrrec com un sinònim de poder.

On comença i on acaba la seva responsabilitat, personal i política?