L’Ajuntament de Capdepera i la mesa sectorial de la Policia Local acorden diverses demandes


 

El batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, s’ha reunit avui amb la mesa sectorial de la Policia Local de Capdepera per apropar postures sobre el conflicte obert per una millora econòmica. 

En la reunió s’han arribat a certs acords, segons Fernàndez: «Tots aquells legalment possibles», com l’augment de la compensació econòmica dels dies festius, caps de setmana i dies concrets com el 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener. No s’ha aprovada la demanda de prorratejar els festius dins la nòmina, ja que segons el batle «no s’ajusta a la legalitat».

Pel que fa a la resta de negociacions els representants de la Policia Local estan d’acord a parlar-ne conjuntament amb el personal funcionari i laboral.

Pel que fa a les hores extraordinàries, la Policia ha dit que es continuarà sense realitzar-ne.

 Antecedents 

La Policia Local de Capdepera va deixar de fer hores extraordinàries fa uns mesos a causa d’una disconformitat amb la interpretació del pacte relatiu a pagament de serveis extraordinaris. 

A tot aquest conflicte Fernández ha comentat: «Aquest darrers anys he apostat per la seguretat al municipi i agraesc a la Policia Local el seu esforç per dur endavant les Unitats Nocturna i de Platges». Va afegir: «El conflicte actual posa de manifest que Capdepera necessita més agents ja que la plantilla és insuficient per donar a l’abast a un municipi turístic com Capdepera». En aquests moments Capdepera té 38 agents en actiu i 7 places vacants.