inici

Cap Vermell

Prevenir és important

Creu Roja amb la prevenció d'estafes i robatoris a persones majors


 

Les Oficines Locals de Creu Roja Manacor i Capdepera organitzaren, el passat dijous 11 de maig, una xerrada sobre prevenció d’estafes i robatoris a la seu de Creu Roja Manacor. Aquesta xerrada va ser possible gràcies a un treball coordinat en la protecció als majors amb les forces de seguretat, en aquest cas la Policia Nacional, encarregats d’impartir-la.

Rodolfo Bueno, subinspector delegat de participació ciutadana i cap de la brigada de seguretat de la Policia Nacional de Manacor, va donar una sèrie de pautes i consells als assistents per a prevenir estafes o robatoris en la via pública, en el domicili, en el banc, etc., i tothom va poder resoldre els seus dubtes en aquest sentit. Participaren 30 persones, totes usuàries de Creu Roja.

Aquestes xerrades estan emmarcades dins el Pla Major de Seguretat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i van dirigides principalment a persones majors de 65 anys que són especialment vulnerables a patir una situació d’abús, negligència o maltractament. Per la seva part, Creu Roja ha posat en marxa un nou projecte, Bon tracte a persones majors: promoció del tracte adequat i protecció davant el maltractament, a través del qual es promocionen activitats com aquesta, encaminades a conscienciar a les persones majors sobre el fenomen del maltractament i els seus tipus, la importància de la seva detecció, factors de risc que els fan més susceptibles, i recursos i eines de protecció.

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar