Dia esplèndid, meteorològicament parlant, el d'aquest diumenge de Pasqua, d'aquells que conviden a sortir al carrer. Amb un sol radiant, a Cala Rajada i Capdepera, per aquest ordre, celebraren la festa de la Resurecció de Jesucrist, primer amb les respectives processons dites de l'Encontre, i tot seguit amb l'ofici de l'Eucaristia.

Voleu saber què en dèiem, l'any passat, d'aquesta festa? Aquí ho teniu: En l'aspecte estrictament religiós, per a molta gent del poble, les processons que coneixem com de l'Encontre ocupen un lloc preferent, conjuminant tradició i religiositat pels nostres carrers. És l'escenificació del retrobament de Jesús ressuscitat amb la seva Mare, per a goig dels fidels. I si, com enguany, el bon temps s'hi fa present, la festa encara llueix una mica més. Les notes de la música (Banda de Música i Banda de Cornetes i Tambors) contribuïren a fer més lluïda la festa i, tot seguit, la gent s'adreçà a l'església, tant a Cala Rajada com a Capdepera, on se va celebrar la missa de Pasqua, una fita central en el calendari litúrgic. Les corals Verge del Carme i Gabellina, una vegada més, posaren les seves veus al servei de les respectives celebracions. I al final, els crespells i el vinet, en el mateix pòrtic del temple, foren l'excusa adient perquè la gent aprofitàs per a donar-se les bones festes. Creis que enguany en podem llevar ni una coma? Idò no, ni una. Perquè enguany, en tot cas, hi hauríem d¡afegir que encara ha fet més bon temps.

I parlant de Pasqua, no ens podem oblidar, tampoc, de la tradició gastronòmica. El frit, les panades, els robiols, els crespells..., formen part pràcticament inevitable en la majoria de cases mallorquines, aquests dies. I que sigui per molts d'anys. Com també es conserva encara, en algunes llars, una altra tradició molt simpàtica: la de les "confiteres" que floreixen el dia de Pasqua en forma de confits i caramels per als petits de cada casa.   

I aquí el testimoni de "Cap Vermell" d'aquest dia de festa grossa:


CALA RAJADA




 



















CAPDEPERA