L'Associació Hotelera, encapçalada per Joan Ferrer, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, i els regidors Pere Terrassa i Mónica Viejo, presents a Berlin



La ITB, gran aparador turístic d'Alemanya, obre un any més les portes, i ho fa amb les millors perspectives tant per al conjunt de les nostres illes com per a Capdepera en particular.

En aquesta jornada del dimecres dia 9, prèvia a la inauguració oficial, a més de la representació de l'Associació Hotelera, amb el president Joan Ferrer al capdavant, ja s'hi deixaren veure les màximes autoritats autonòmiques, encapçalades per la presidenta Francina Amengol i pel conseller dfe Turisme, Gabriel Barceló. Per part de l'Ajuntament hi eren el batle, Rafel Fernández, i els regidors Pere Terrassa i Mónica Viejo.



La presidenta Armengol assenyalà que "la pròxima temporada turística serà excepcional", i que les bones expectatives per als primers mesos confirmen "l'allargament de la temporada, fet que contribueix a consolidar el canvi que vol el Govern, cap a una indústria més sostenible". "El repte - va afegir - és que aquestes bones previsions es transformin en benestar", i que "el creixement econòmic arribi a tothom“.

El vicepresident i conseller d’Innovació Recerca i Turisme, Biel Barceló, va indicar que els mesos d’abril i maig hi haurà un increment important d’un 8,6% del total d’ingressos i un 5,4% més de turistes alemanys que visitaran Balears. Barceló va destacar que, més important que mesurar el número total de turistes, seria mesurar al final de la temporada aspectes com l’evolució de la despesa mitjana dels visitants o la repercussió en el mercat laboral. "Resumint, de quina manera aquesta temporada turística haurà revertit en aquesta prosperitat compartida que des del Govern defensam“.



A la jornada de dijous, estan previstes reunions amb els principals operadors turístics alemanys (Tui, Alltours, DER Touristik i Thomas Cook) amb la finalitat de conèixer l’evolució del mercat alemany cap a Balears, així com les perspectives per a la propera temporada. També tindrà lloc una presentació dels municipis de Capdepera, Llucmajor i Calvià així com la presentació a mitjans de comunicació alemanys de la propera edició de la fira de golf IGTM que se celebrarà a Mallorca el proper mes de novembre.

Capdepera està centrant la seva promoció en aspectes com els 150 quilòmetres de rutes senderistes, o en les instal·lacions esportives de què disposa l municipi, coma alternativa i complement a l'oferta de sol i platja.