" Una civilització, un país, es pot jutjar per com tracta els animals". 


Paraules de Mahatma Gandhi que molt sovint són emprades com a lema per infinitat d'associacions en defensa dels animals.













Maggie va volar dia 5 cap a Alemanya

 

Al conjunt de l'Estat espanyol no podem presumir de ser molt civilitzats en aquest tema. Som un dels països d'Europa, si no el que més, on més animals són maltractats i abandonats, el país on manco sensibilitat social existeix si d'animals es parla.

Per sort, aquesta dinàmica està canviant, molt poc a poquet, és veritat, però anam pel bon camí. Arreu del territori trobam gent implicada que vol ser part activa d'aquest canvi, constituint protectores o santuaris, col·laborant com a voluntaris, com a activistes o bé ajudant econòmicament al sosteniment d'aquestes associacions. 

També  les institucions es comença a prendre part en aquest canvi, no tan de presa com els animalistes voldrien, però almanco de cada vegada es donen més passes en aquest sentit.

A Capdepera també tenim gent que treballa per ser part d'aquest canvi. L'antiga canera, ara constituïda com a Asociació Protectora de Capdepera, dóna refugi i atenció veterinària als animalets que arriben, alguns en condicions ben tristes i delicades, i en té cura.

Hem pogut passar un matí amb la seva presidenta, Neus Terrassa, per veure i comprovar la gran tasca diària que duen a terme, hem vist la feina que fan les voluntàries, i ho deim així en femení, perquè aquesta és una associació aixecada i sostinguda per dones Hi ha socis i col·laboradors homes que també donen una mà quan se'ls requereix, però la feina del dia a dia la duen elles, les dones.

Hem compartit impressions i parlat sobre diversos temes, per exemple l'estat de les instal·lacions, totalment deficitari. Des de l'Ajuntament es nota que hi ha interès, de fet, valoren com a molt positiva l'atenció que el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia, ha mostrat cap a aquest tema. 

A una recent reunió on també hi eren presents la regidora de Vies i obres, Mònica Viejo, i la regidora de Serveis Socials, Ivonne Renaud, es va plantejar la possibilitat de fer una sèrie de millores. Per desgràcia, no tot és podrà fer, per diversos motius, però almanco ja s'ha posat damunt la taula la necessitat d'adequar un espai on, a la llarga, es pugui crear un centre zoosanitari. Algunes petites millores s'han fet, com el nou sostre, i en breu s'espera que encara se'n duguin a terme altres.

Fèlix cerca família

Les feines, preocupacions i maldecaps acaben i amb molta alegria quan un moix pot ser rescatat en condicions terribles, aconsegueix una família que l'adopta (més de dos-cents moixets i alguns cans durant l'any passat).
El treball a les xarxes socials, fer-se visible a través d'Internet, és important per arribar als finals feliços. 
Però alguns quedaran per sempre al refugi, moixos malalts, amb incontinència o amb la mancança d'algun dels seus membres no arribaran a trobar mai una família i des del refugi les voluntàries els proporcionen una òptima qualitat de vida.

La majoria volen cap a Alemanya (sempre necessiten un padrí de vol). Al nostre país l'adopció es frena moltes vegades per l'aspecte econòmic. Adoptar té un cost, que no és ni la meitat del que realment hauria de ser, hem de tenir en compte que cada animal comporta unes despeses en atenció veterinària, analítiques, vacunes i castració. Despesa que es dispara si ha patit un accident o malaltia, llavors hem d'afegir radiografies, operacions, hospitalització i medicaments. Tot bastant car.
Amb una petita subvenció de L'Ajuntament, donatius de particulars i mitjançant el teaming (ser teamer només costa 1 euro mensual) es van cobrint despeses, però no és suficient.

Les voluntàries organitzen esdeveniments per tal de recaptar fons per anar-hi fent i tirar endavant amb el projecte. A la vista tenim la Jornada Esportiva que se celebrarà al Pavelló d'es Figueral el dissabte 27 de febrer. Un capvespre per fer esport amb professionals, passar-ho bé i ajudar la Protectora. 

Per al 6 de març i el 3 d'abril tendran un lloc de venda al Mercadet de segona mà d'Artà.

I també el dia 3 d'abril a Barcelona tendrà lloc una Gala Solidària anomenada "The Opportunity", on la dansa i la música seran protagonistes. Estefania Porqueres i Joan Terrassa Ginard "Terry", als quals hem vist ballar a Capdepera, en són dos dels artistes i organitzadors.

Per tenir sempre informació de l'estat dels habitants del refugi, conèixer les activitats que la Protectora duu a terme i ser partícip de l'alegria que comporta cada adopció, no dubteu de visitar la seva pàgina al Facebook (Gatos de Capdepera). Segur que vos agradarà.

Educar en el respecte als animals hauria de ser assignatura obligatòria per a una societat que tots volem que sigui de veres humana i civilitzada. 

http://www.verkami.com/projects/14030-gala-solidaria-the-opportunity-barcelona