EN CLIMENT GARAU ARBONA ENS HA DEIXAT LA MATINADA DEL DISSABTE, 29 D'AGOST

Premi Cap Vermell 2010, fou un home compromés amb la seva terra i un referent polític i intel·lectual









Amb motiu de la concessió del Premi Cap Vermell 2010, dèiem: El Sr. Garau i Arbona, farmacèutic de professió, va ser president de l’Obra Cultural Balear, fundador del Grup Blanquerna i polític, entre molts d’altres mèrits. Està en possessió del Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, i de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Vinculat familiarment a Capdepera i Cala Rajada, sempre s’hi ha sentit lligat i la seva presència entre nosaltres ha estat una constant al llarg de la seva vida. Com a escriptor, ha col·laborat assíduament amb “Cap Vermell”.

Recordem que Climent Garau també va exercir el vessant polític, com a fundador del partit Aliança Nacional Mallorquina, el 1975, i el Grup Autonomista i Socialista de les Illes,el 1976. Posteriorment passà a militar en el Partit Nacionalista de Mallorca i a la Unió Autonomista. Finalment, s'afilià al PSM, on figurà com a candidat a les eleccions generals de 1982.

Amb en Climent Garau, Mallorca perd un referent polític i intel·lectual de gran magnitud, però, sobre tot, perd un home bo, un ciutadà d'una peça, coherent, lliurat permanentment a la tasca humanística i a la defensa dels valors i de la identitat nacionals. "Cap Vermell", a més, perd un amic, un gran amic que sempre durem en el cor.