Pel seu treball de “L'arròs de palmer, un plat típic de la pagesia gabellina a la postguerra”


El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, acompanyat de la directora de l’entitat pública Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), Noemí Vila, ha lliurat aquest matí els guardons als guanyadors del II Premi Aliments Tradicionals de les Illes Balears.

El jurat, que es va reunir el passat 29 d’abril, va acordar atorgar un accèssit al treball que ha obtingut la segona major puntuació: “L'arròs de palmer, un plat típic de la pagesia gabellina a la postguerra”, dels alumnes Margalida Massanet Terrassa i Caterina Barceló Orpí, de l’IES Capdepera. El treball explica la història d’aquest plat i la seva manera de cuinar-lo en aquesta banda de Mallorca, i s’acompanya d’un vídeo amb una demostració de l’elaboració d’aquest plat fet per una padrina mallorquina i una versió més moderna d’un cuiner actual.
 
El treball guanyador d’aquesta edició ha estat “La garrofa, d’humil producte a sofisticat aliment”, de l’alumna de primer de Batxillerat de l’IES Felanitx, Mireia Casasayas Suárez, que ha rebut com a premi un diploma i un xec de 600 euros.


Enhorabona a les premiades així com als seus tutors i responsables acadèmics i, evidentment, també als seus pares.