La presentació de la candidatura dels populars va tenir lloc aquest passat dimecres i comptà amb la presència de Maria Salom i José Ramón Bauzá



El passat dimecres dia 8, en el Centre Cap Vermell, va tenir lloc l'acte de presentació de la llista del Partit Popular que concorrerà en les properes eleccions municipals del mes de maig, davant una nombrosa presència de militants i simpatitzants de la formació. Aquest acte va ser ingtroduït i presentat pel diputat gabellí Joan Sard, i va comptar també amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i la del president del Govern, José Ramón Bauzá, entre d'altres membres destacats del partit.



Maria Salom va ser la primera a intervenir, per, tot seguit, donar la paraula a Maribel Vives, candidata a la batlia de Capdepera. Aquesta prengué la paraula tot just després de ser presentada la llista de candidats a regidors de l’Ajuntament. El seu va ser un discurs assenyat, carregat de bona voluntat. Començà dient que “la gent està cansada de polítics de mà llarga”, per a referir-se tot seguit a la indústria turística i a la maduresa del municipi en aquests camp. Per això es proposa impulsar un pla estratègic turístic a llarg termini i consensuat amb la resta de forces polítiques. Això inclouria accions destinades a la promoció d’activitats esportives, creació de rutes cicloturístiques i de senderisme, connectar Capdepera amb la Via Verda, entre d’altres accions relacionades amb l’esport. Els esports nàutics estarien també presents, amb la creació d’un nou espigó que permetés millor protecció a la flota pesquera tradicional i, al mateix temps, l’impuls de més activitats nàutico-esportives.



La candidata no va oblidar fer referències a impostos municipals i taxes diverses, amb voluntat d’abaixar-les a les empreses que fomentassin la desestacionalització i la millora d’instal·lacions, i també potenciar la reducció de l’IBI. Igualment, vol fomentar la millora del nucli urbà de Capdepera, afavorint la creació de petits hotels i de comerços, facilitar la reparació de les vivendes i creació d’un nou pla d’urbanització, amb més aparcaments públics, i evitant l’especulació. Un procés públic amb “cap tracte de favor, cap”.





En conjunt, el seu programa demostra bones intencions. “Basta de camisetes, tant me'n fot que siguin blaves o siguin verdes. La política s’ha de fer a la Sala”, digué, en referència a l’eliminació de les carreres de trot de les festes locals, argumentant un programa polític orientat a llarg termini ple de recordatoris a la millora de les instal·lacions i els serveis municipals.



Finalment, el president Bauzá també s'adreçà als assistents en un breu discurs en clau autonòmica, en què reclamà el suport al PP, com a garantia d'estabilitat.



I aquesta és la llista completa de la candidatura del PP:

1 Maria Isabel Vives Liberal
2 José Medina Suárez
3 Feliciano Casas Gómez
4 Pilar García Rosa
5 Pauli Faba Sancho
6 Daniel Pascual
7 Ángeles Espinosa Terrasa
8 Marga Servera Ferrer
9 Domingo Chaparro Perea
10 Mari Cuenda
11 Javier Prado Fontán
12 Isabel Pulido Beltrán
13 Miguel Infantes Lliteras
14 Ester Juan Vives
15 Pedro Sansó Flaquer
16 Tomeu Garau Malpesa
17 Antònia Bonnín Daniel
18 José Amador
19 Francisca Fuster Pérez
20 Francisco Javier García 
21 Nuria Julia Filgeiras