Premi Cap Vermell 2010, Climent Garau arriba al 90è aniversari amb tota la força intel·lectual i la lucidesa que sempre l'han acompanyat

(article de l'octubre de 2014)







El nostre amic i mestre, Climent Garau i Arbona, Premi Cap Vermell 2010, celebrà el passat diumenge el seu 90è aniversari. Amics i familiars ho festejàrem a ca seva, a Son Vent (Bunyola). Moltes cares conegudes del món intel·lectual de Mallorca es reuniren amb aquest motiu, i si en Climent estava emocionat, també hi estàvem tots nosaltres, els que l'acompanyàrem aquest dia.


Com hem dit, la nostra associació ja va reconèixer els mèrits d'aquest home excepcional, però no és sobrer que recordem el que dèiem d'ell amb motiu del lliurament del nostre premi: El Sr. Garau i Arbona, farmacèutic de professió, va ser president de l’Obra Cultural Balear, fundador del Grup Blanquerna i polític, entre molts d’altres mèrits. Està en possessió del Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, i de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Vinculat familiarment a Capdepera i Cala Rajada, sempre s’hi ha sentit lligat i la seva presència entre nosaltres ha estat una constant al llarg de la seva vida. Com a escriptor, ha col·laborat assíduament amb “Cap Vermell”.

Ara hi afegiríem que en Climent és una persona íntegra, excepcional en molts d'aspectes, un lluitador incansable per la recuperació nacional d'aquesta terra des d'una coherència incommovible. Intel·lectualment ha estat un far per a molts de nosaltres, i ara, als 90 anys, ens commou veure que conserva tota la lucidesa que l'ha acompanyat sempre. Haver pogut compartir amb ell una efemèride tan significativa, ens omple d'orgull.

Enhorabona, Climent, i moltes gràcies per ser com ets. Per ser qui ets.