Com a homenatge a la gent que durant tants d'anys han reivindicat el tren de Llevant

Dissabte 14 de desembre el GOB celebrà el seu dinar anual de socis. No era un dinar qualsevol. Celebraven el 40 aniversari d'aquesta associació ecologista i ho celebraren a la comarca de Llevant. A Son Carrió. Com a homentage a la Plataforma reivindicativa del tren i a tota la gent que al llarg de 15 anys ha participat en les marxes i actes reivindicatius.



Tal com anunciàrem a aquesta web, feien extensiva la invitació a aquest col.lectiu, que compartí amb ells la diada i l'entrega de premis ALZINA i CIMENT.



Abans de dinar, membres del GOB i la Plataforma feren una petita marxa per les no-vies del tren (ja no hi són) explicant els pormenors i ha història d'aquesta antiga reivindicació.



Fou un passieg de solidaritat i companyonia, en un matí d'un temps excel·lent.



Margalida Ramis, porteveu del GOB i de qui en breu publicarem una entrevista, manifestà que la suspensió del projecte s'ha d'entendre com a un retràs, mai com a un fracàs. Que tots els partits polítics i ajuntaments de la Comarca han signat el compromís de continuar reivindicant-l'ho i que tard o prest el tren arribarà a la mar, com deia el conte d'Elizabet  Abellà (que edità la Plataforma)



El GOB està convinçut que el tren és el transport públic més eficient, ecològic i sostenible, com ho demostra la implementació a tota Europa.




Mentres uns feien la "petita marxa", membres de la confraria de pescadors de Cala Rajada preparaven el dinar. Dues paelles, una mixta i l'altra vegetariana.



Amb aquests cuiners, l'èxit estava assegurat. Podeu estar ben segurs que triomfaren, tot i que faltava en Joan Ramon, però es que aquets cuiners tenen la mà trencada per a paelles.



El dinar aplegà devers 150 persones.



Una vegada acabat el dinar, s'entregaren els premis CIMENT I ALZINA del 2012 i es someteren a votació els del 2013. Que, per cert, l'Ajuntament de Capdepera estava nominat al premi CIMENT.



Els premis Alzina de l'any passat són per:
- SOM Energia
- Gadma
- Ràdio Televisió de Mallorca


D'aquest acte, destacar les paraules de Marisa Goñi, directora de televisió de Mallorca: "Televisió de Mallorca era necessaria, el GOB és imprescindible"



Per part nostra, la Revista i Associació Cultural Cap Vermell donam els molts d'anys al GOB en els seu 40 aniversari amb el nostre comprmís de de fer nostres les seves reivindicacions de la comarca del Llevant. Enhorabona i endavant!


.

Vagin aquests dos cartells del GOB, la darrera campanya de 2013 i la de DRAGONERA LLIURE de 1978 com a homenatge de gratitud per la seva reivindicació del nostre territori. Gràcies, companys!