Comencen les excavacions arqueològiques al Castell



Campanya 2013




 

Han començat les excavacions arqueològiques al Castell de Capdepera, al costat del portal del Rei en Jaume. Els deu voluntaris que s’hi han apuntat treballaran durant tres setmanes, fins el 13 de juliol, sota la direcció dels dos arqueòlegs Bernat Oliver i Catalina Garau.

L’excavació d’enguany forma part d’un pla de cinc anys que es desenvoluparà a la part interior de la murada oest, amb el mateix objectiu que l’any passat, alleugerar-la de la pressió que li  produeix l’acumulació de terra.

L’estiu passat es varen fer les primers excavacions a la zona i es va descobrir una habitació que podria formar part d’una vivenda. Es van deixar a la vista els murs que defineixen l’habitació, i aquest any, s’excavarà el tram que hi continua per cercar les estructures de la casa.

Una vegada estigui tot excavat es col·locarà una passarel·la de fusta per damunt per fer compatible la visita amb les excavacions i evitar així que es faci malbé el jaciment.

Avui com a primer dia i just començar a excavar s’ha descobert una moneda i trossos de ceràmica que s’hauran de classificar i guardar, al igual que la resta de peces que es vagin trobant.

El Castell de Capdepera és un jaciment arqueològic declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), màxima categoria de protecció dins el marc de la llei de patrimoni. Amb aquest context, el Patronat del Castell de Capdepera i l’Ajuntament han apostat per continuar amb les excavacions amb caràcter preventiu per mantenir l’estabilitat de la murada oest del jaciment, que, a causa de la inclinació de la zona i de les dificultats per eliminar les aigües pluvials, acumula gran quantitat de sediments des de fa anys.