Cares noves en el Club













El divendres dia 21 van tenir lloc eleccions en el Club Nàutic, unes eleccions precedides de certa polèmica i que, finalment, han donat lloc a un canvi que podem qualificar de radical al capdavant d’aquesta institució.

Recordem que, en els últims vuit anys, al capdavant de la junta directiva s’hi ha mantingut Miquel Rossell. De cara a les eleccions ara celebrades, a més de la candidatura que en aquesta ocasió encapçalava Bernat Galmés i que podríem qualificar d’”oficialista”, se n’hi presentà una altra, al capdavant de la qual figurava Pere Forteza Melis. Però, fins arribar a l’acte electoral, les coses no van ser senzilles per als que finalment han resultat guanyadors. El fet és que, en el moment que fou presentada, aquesta segona candidatura va ser rebutjada per la comissió electoral del Club, al·legant defectes de forma, a l’empara de l’article 64 dels estatuts. Va ser necessari un recurs i un escrit presentat davant Ports de les Illes Balears, per tal que, finalment, la llista de Pere Forteza fos admesa i pogués concórrer als comicis. A tot això, els terminis s’anaven exhaurint, de manera que el temps per poder fer campanya s’havia escurçat, sembrant de dubtes la candidatura alternativa.

El resultat de les eleccions, però, no ofereix cap dubte. Dels 188 socis del Club, 139 anaren a votar, és a dir, una participació del 73%. D’aquests, 82 optaren per la llista de Pere Forteza, això és, un 59% dels vots emesos. La nova junta directiva estarà integrada per:

President: Pere Forteza Melis

Secretari: Mateu Moll Garau

Vicepresident: Carlos Loshuertos Tous

Tresorer: Baltasar Moyà Sampol

Vocals: Alberto Liesegang Moll, Enric Tintoré Belil, Mateu Garau Morey, Pedro J. Suñer Sancho i Antoni Flaquer Mas.

Aquest mateix dissabte ens posàrem en contacte amb el president electe, per tal que ens oferís una primera impressió i, sobre tot, perquè ens parlàs sobre els plans immediats de la nova junta. En Pere Forteza té molt clar que un treball imprescindible i diguem-ne transversal és el d’obrir el Club a la societat en general, al poble, començant pels professionals de la pesca i intentant superar una imatge que considera que s’ha donat de distanciament; en aquest sentit, creu que els membres de la seva junta, gent del poble, contribuiran notablement a acostar el Nàutic a la societat. Com a activitats immediates, en primer lloc hi ha els cursos de vela lleugera, uns cursos que haurien de començar al més aviat possible i el calendari dels quals s’ha vist condicionat pel procés electoral. Igualment, volen que la cantina del Club es torni obrir al públic com més aviat millor, i que aquesta esdevengui un vertader punt de trobada dels socis i del públic en general. De la mateixa manera, es té la intenció que l’ús de les instal·lacions – grues, esplanada... – sigui més assequible des del punt de vista econòmic.

Pere Forteza ens va expressar el desig que la seva sigui una junta d’integració i per aquest motiu la primera gestió que va fer va ser posar-se en contacte amb el candidat oponent, Bernat Galmés, al qual, segons ens va dir, havia ofert espais de col·laboració i de treball conjunt en benefici del Club Nàutic, dels seus associats i de tot el poble.

No podem endevinar el futur d’aquesta institució cala-rajadera, però les cares són noves i volem pensar que també serà distinta la gestió. Que sigui per bé.