“Ecotrip” és una empresa gabellina que ha posat en funcionament aquests tricicles ecològics







Aquest estiu 2013 podem veure uns curiosos vehicles de tres rodes, carenats amb una estructura de material plàstic, circulant silenciosament i a poca velocitat pels carrers de Cala Rajada. No ens hem d’espantar: no es tracta d’alienígenes vinguts d’altres galàxies de l’espai sideral.

“Ecotrip” és l’empresa gabellina que ha posat en funcionament aquests vehicles ecològics, conduits per joves del municipi. Els tricicles estan homologats per a tres persones: el conductor seu davant i els passatgers just darrera aquell. De moment n’hi ha dues d’aquestes màquines en funcionament mentre una tercera es deu estar posant a punt (si no és que ja amplia l’oferta existent) en el moment d’escriure aquestes paraules.

Els tricicles funcionen a pedals i es complementen amb l’assistència d’un petit motor elèctric que es posa en marxa a voluntat del conductor, però sempre que pedali. Els recorreguts que fan actualment estan delimitats a l’àrea urbana de Cala Rajada, en horaris de matí (9:30 a 12:30 h) i capvespre (17:30 a 21:30 h).

Els responsables d’Ecotrip són Pablo Burria i Marcelo Correa. La seva intenció és ampliar l’oferta turística donant un servei complementari al d’altres (taxis, galeres, tren turístic...), amb caràcter ecològic (des de la construcció dels tricicles a l’energia utilitzada), en trajectes curts, a poca velocitat per fer els passejos més agradables, barats, i oferint un nou mostrador per a usos publicitaris. Així, veureu que cada un dels tricicles porta publicitat d’un establiment de Cala Rajada (Pasta-Pasta, Romeu i Julieta, Bolero-Angels).

Els conductors dels tricicles han rebut cursos de seguretat vial i la formació s’ha complementat amb directrius pròpies de l’empresa com les d’evitar fer nosa als altres vehicles. Per això, els conductors deixaran passar els vehicles que duguin al darrera sempre que puguin o s’aturaran allà on puguin fer-ho amb seguretat per facilitar la maniobra als altres vehicles.

Pel que fa als aspectes tècnics, els tricicles construïts a Alemanya estan homologats com a bicicletes elèctriques, duen frens de disc, sistemes d’il·luminació, intermitents, retrovisors i, en pla, la velocitat màxima és d’uns 11 ó 12 km/h. De fet, el motor deixa de funcionar automàticament superada aquella velocitat. Ja fa anys que corren per altres ciutats (com Barcelona) i s’han convertit en una forma de passejar per la ciutat molt interessant per als turistes, podent també ser complements per a d’altres esdeveniments.

Ja ho sabeu: si us trobeu un tricicle Ecotrip davant el vostre vehicle quan aneu per Cala Rajada recordeu que circulen poc a poc i que, així que puguin, us deixaran passar. Però serà encara millor si aparquem el vehicle i fem servir Ecotrip, bicicletes, o les cames per moure’ns pels carrers. Segur que, entre tots,  millorarem la qualitat de vida al municipi!

Més informació d’Ecotrip: 636 036 954