Queda obert el Mercat Medieval 2013!



Brusquejà poc abans del pregó, però no anà a més i es pot dir que tot el programa previst es va poder desenvolupar sense majors entrebancs. I per començar, el "sus", la rebuda a les autoritats i la tallada de cinta inaugural del Mercat. A banda del batle i regidors, poguérem veure-hi Margalida Roig, consellera del departament d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca; Onofre Ferrer, director general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional; Salbvador Padrosa, director general de Recursos Hídrics; Francisca Armengol i Lluís Maicas, del PSIB; i Biel Barceló i Joan Verger de MÉS. Margalida Tous, la pregonera, va ser l'encarregada de fer el tall a la cinta per a obrir les portes de la fira.


Ja a la capella del Castell, na Margalida "de s'Estany", com tots la coneixem, va desen volupar un pregó bastit a partir de vivències personals relacionades amb el Castell mateix, farcit d'anècdotes i de sentiments de qui duu el poble en el cor. Na Margalida ha desenvolupat una tasca dilatada en activitats culturals i socials, especialment en les associacions de la Tercera Edat i en la d'Amics de la Llata. Esperam poder-vos oferir, ben aviat, el text d'un pregó molt aplaudit per tots els assistents. Qui va presentar la pregonera i en féu una semblança, va ser en Tomeu Melis, un home també de la cultura local.





Com no podia ser d'altra manera, na Margalida Tous va estar acompanyada de la seva família: el seu home Jaume, els fills Mateu i Kiko i les seves nores.



En lloc preferent, assistiren al pregó un bon grapat de pregoners d'anys precedents. Hi podem veure, d'esquerra a dreta: Pere Orpí, Joana Colom, Antoni Flaquer, Julián García-Sotoca i Bartomeu Massanet.



Igualment, hi foren convidats els membres de l'associació Walled Town Friendship Circle (ciutats emmurallades) que aquest cap de setmana es reuneixén a Capdepera, en comissió executiva. La delegació va estar encapçalada pel seu president, el senyor Joseph Spiteri.



Un cop acabat l'acte protocolari del pregó, i com a colofó havitual, la Coral s'Alzinar oferí un breu concert en què interpretà temes renaixentistes, sota la direcció d'Elionor Gómez-Quintero. La coral acabà la seva actuació amb l'himne de Mallorca, "La Balaguera", amb el públic posat d'empeus.



L'jabitual refrigeri als convidats, passà enguanya de can Creu d'Inca a la Casa del Governador, del mateix Castell.



Aquest fet va provocar que les autoritats no fessin l'habitual visita post-pregó a la paradeta d'"Herbes de can Planetes", cosa que no fou obstacle perquè aquesta es convertís, un any més, en punt de trobada de la gent del poble.



Fosca feta, arribà l'esperada actuació dels dimonis de "Sa Solera Gabellina", una més per a demostrar la permanent evolució positiva d'aquest grup, cada vegada més espectacular. Una munió de gent seguí l'evolució de la colla, que no va decebre ningú.




La gent anava contenta.