Indignació creixent a la Comarca de Llevant per la decisió de liquidar les obres del tren


Denuncien el malbaratament de doblers ja que la liquidació de les obres, i adeqüació de les vies suposarà una
despesa entre 20-25 milions d'euros d'una obra que venia finançada per l'Estat i que no havia de costar ni un euro als ciutadans de les Illes.


El dilluns, en una reunió d'urgència, es decidí anar a per totes contra un govern que té oblidada a la comarca de Llevant.
En primer lloc s'abordarà la via judicial pel fet d'incomplir un decret llei aprovat pel Govenr Balear l'any 2006 i votat al Parlament per unanimitat  com és el Pla director de Transports

Es plantejarà a tots els partits polítics (excepte el PP) que signin un acord de prioritzar aquestes obres en accedir al Govern. Així mateix faran que els consistoris declarin persona non grata a Gabriel Company i José Ramón Bauzá, ja que no sols no procuren ni defensen els interessos dels ciutadans de la Comarca sinó que, a més, estan fent una tudadissa de doblers en una obra que als ciutadans de les Illes no els havia de costar ni un euro.



Aquest malbaratament de doblers que suposa liquidar les obres (entre 8 i 12 milions d'euros, es calcula) més el pagament de les indemnitzacions que encara queden pendents, més les obres d'adequació que falten per tal de tornar a la normalitat les vies que fa més de dos anys que estan tancades i abandomades i, finalment les despeses d'adequació per qualsevol altra projecte sumarà un total no inferior a 20-25 milions d'euros, quantitat amb la qual es podrien haver continuat les obres que, justificades a Madrid, haguessin retornat els doblers a les Illes.

Com recordareu era allò que plantejàvem la Plataforma, el pacte amb Madrid d'una temporalització de les obres i despeses a realitzar amb una data de finalització.

La Plataforma pel Tren de Llevant no descarta una mobilització a Palma per tal de reivindicar i fer sentir una vegada més les nostres demandes i denunciar les constants mentides del conseller que nega una mobilitat a la Comarca, que no sols no ha fet res per millorar-la temporalment sinó que ha llevat freqüències per tal que es faci imprescindible l'ús del cotxe

Tots els batles i representants dels consistoris de la comarca assistiren a la reunió que convocà la Plataforma