La reunió se va celebrar a la seu de la Fundació Mossèn Alcover de Manacor, dia 27 de març




Aquesta nova entitat neix, inicialment, amb la participació dels següents municipis de les Balears: Manacor, Artà, Sant Llorenç des Cardassar, Esporles,Valldemossa, Sencelles, Capdepera, Santa Margalida, Son Servera, Algaida, Santa Maria del Camí, Puigpunyent, Consell Insular de Formentera, Petra, Ses Salines, Porreres i Alcúdia.

En la mateixa reunió s'han escollit els integrants dels òrgans provisionals de govern, d'acord amb la següent composició:

President: Jaume Alzamora Riera, batlle d'Artà
Vicepresident: Sònia Cardona Ferrer, consellera de Cultura del Consell de Formentera
Secretari: Francesc Miralles Mascaró, batlle d'Algaida
Tresorer: Gabriel Ferrà Martorell, batlle de Puigpunyent


L'associació tindrà per objecte:

  • Intensificar l'estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana, des de els orígens fins avui, de totes les modalitats i els mitjans d'expressió.
  • Fomentar la projecció exterior de la llengua catalana i dels àmbits culturals diversos que s'hi expressen.
  • Vetllar pel compliment de la legislació sobre la llengua catalana, en col·laboració amb les autoritats, els organismes i les organitzacions públiques o privades que comparteixen totalment o parcialment les finalitats de la Fundació.
  • Coadjuvar a l'impuls de les actuacions del consorci de l'Institut Ramon Llull que siguin coincidents amb les finalitats de la Fundació.
  • Qualsevol activitat relacionada amb les anteriors o necessària pel seu compliment efectiu.

Igualment, han fet constar que hi hagut altres municipis, concretament Es Migjorn Gran i Es Mercadal, que han manifestat la intenció de formar part de l'associació, encara que no han pogut assistir a aquesta reunió.

Els assistents han fet constar expressament que el motiu que els mou a crear l'associació és la promoció i defensa de la llengua catalana.

Malgrat no haver trobat cap representant de l'Ajuntament de Capdepera, a la fotografia de constitució de l'associació, cal recordar que Capdepera és un dels 17 municipis que formen part de la Xarxa Llull. 


Imatge de la primera reunió


Informació de l'Institut Ramon Llull
http://www.llull.cat/catala/actualitat/actualitat_noticies_detall.cfm?id=29683&url=constituida-manacor-xarxa-municipis-entitats-il-balears-p-ramon-llull.html