Cala Rajada queda fora del que el Govern Balear entén com a
"turistes de les costes de ponent i de llevant de Mallorca"

L’objectiu és. durant dos anys, incentivar l’ús del servei públic d’autobusos entre els turistes de les zones de Palmanova, Magaluf, Santa Ponça, Peguera, Port d’Andratx, Sant Elm, Cala Bona, Cala Millor, sa Coma i s’Illot.

Les Illes Balears són una de les vuit regions europees que participen en el projecte europeu Seemore (Sustainable and Energy Efficient Mobility Options in Tourist Regions in Europe), que té per objectiu fomentar el transport públic sostenible entre els visitants de zones turístiques.

El Seemore es tradueix a les Illes Balears en un projecte pilot que es posa en marxa des del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), empresa vinculada a la Direcció General de Transports, amb l’objectiu d’incentivar l’ús del servei públic d’autobusos entre els turistes de les zones de Palmanova, Magaluf, Santa Ponça, Peguera, Port d’Andratx, Sant Elm, Cala Bona, Cala Millor, sa Coma i s’Illot. Per aconseguir-ho es preveu treballar durant els propers dos anys conjuntament amb tots els agents locals d’aquestes zones per identificar les rutes d’interès turístic, fer-les compatibles amb el transport públic de Mallorca i promoure-les entre els turistes que les visiten.

Algunes de les primeres idees que s’estudien són la creació de títols de transport turístic que es puguin adquirir en comerços i hotels amb descomptes associats; accions de formació del personal de les oficines d’informació turística; la implementació d’informació turística a la web del Consorci de Transports de Mallorca (www.tib.org) o l’edició de material gràfic per a turistes, entre d’altres.

Avui, en la primera sessió informativa del projecte, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company ha presentat la proposta als responsables de la Federació Balear de Transports (FEBT), la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), la Federació d’Empresaris de Comerç de Balears (AFEDECO) i l’Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (PIMECO). A la trobada, també hi ha assistit el director general de Transports, Juan Salvador, i representants del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i de l’empresa CINESI, soci principal del projecte europeu.

El projecte europeu Seemore, al seu torn, forma part del programa Intelligent Energy Europe, coordinat des de l’Agència Europea de Competitivitat i Innovació de la Comissió Europea. Juntament amb les Illes Balears, les altres regions europees que hi participen són Bohuslän (Suècia), Forli i Cesena (Itàlia), Dobric (Bulgària), Pomerania (Polònia), Madeira (Portugal), Limassol (Xipre) i Malta.

(Notade premsa Conselleria de Mobilitat)

Algú hauria de demanar per què el Llevant, a nivell turístic, acaba en el coll dels Vidriers.