Reunió de presentació del sistema Synctur




Capdepera és el primer municipi de Mallorca que l'implanta 







   Capdepera és el primer municipi de Mallorca que implanta el Synctur, i per això, ahir horabaixa va informar als comerciants de Cala Rajada sobre què és exactament el Synctur, en què consisteix, i com ho han de fer per adherir-se. Va ser en una reunió al centre Cap Vermell en la qual va participar l’empresa encarregada del programa. 



   La implantació del Synctur forma part del Pla d’actuació i desenvolupament turístic 2012-2014 de la regidoria de Turisme, i és la següent passa que vol donar el consistori perquè el turista pugui tenir informació local de tot tipus, abans d’arribar a Mallorca o quan ja sigui aquí.
   Cal recordar que el Synctur és una plataforma de continguts turístics desenvolupada per funcionar amb els telèfons mòbils tipus smartphone i webs promocionals. Funciona d’una manera molt senzilla, via web o mòbil, i només cal registrar-se, seleccionar la destinació que es vol visitar i l’idioma. Després el client ja pot navegar pels continguts multimèdia de la destinació escollida. A més, s’ofereix en diferents idiomes, té una comunicació bidireccional, dóna informació multimèdia i subministra continguts propers al lloc on es troba el client gràcies a la geolocalització.
   L’usuari de l’aplicació Synctur podrà trobar informació municipal, d’interès turístic, com allotjaments, restaurants, museus, fires, platges..., informació sobre transport, guia comercial, notícies d’interès... i totes aquelles dades que s’introdueixin a la plataforma. L’Ajuntament de Capdepera és qui tendrà el control dels continguts i qui actualitzarà la informació, sempre en contacte amb l’empresa pertinent.



Com a les xarxes socials, l’aplicació Synctur permet la bidirecció de la comunicació, el que significa que l’Ajuntament, com a centre emissor, podrà enviar avisos, recomanacions i informació a l’usuari i aquest, el podrà respondre. A més, el consistori tendrà estadístiques de quanta gent usa les dades i del consum que en fan.

   Ara és el torn de les empreses de Capdepera. Quan aquestes s’hi apuntin i introdueixin informació, la plataforma Synctur començarà a funcionar. Hi ha temps fins el 30 de juny i ho han de fer enviant la informació al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.