La mesura es vol començar a implantar a la comarca de Llevant.
Els directors dels Centres de Salut de la Comarca han manifestat el seu desacord amb les mesures que s’estan prenent,  en carta a la Conselleria de Sanitat.
Aquesta i altres mesures econòmiques i de personal, amb retallades constants, han motivat la dimissió, el passat dilluns, de la Directora Mèdica de l’Hospital de Manacor.



fotografia: Biel Capó (Diario de Mallorca)

Aquesta mesura forma part de les retallades sanitàries i sols contempla mantenir, a partir de les 17 hores,  una guàrdia d’ambulància per a urgències hospitalàries. Els professionals sanitaris consideren que aquesta mesura crearà un col·lapse a les Urgències de l’Hospital de Manacor, ja que qualsevol problema o dubte (dècimes de febre a un infant, dolors aguts o indisposicions temporals) faran que els ciutadans hàgim de traslladar-nos fins allà, on es produiran llargues coes d’espera).

El malestar en els centres de salut és palès entre els professionals. “No tenen ni idea del que cal fer, avui apliquen una norma i al cap d’una setmana la retiren perquè veuen que no serveix per res o que és d’impossible aplicació. Van donant tombs, i això acaba cremant el personal”.

El fet no és puntual, ara mateix les anàlisis ara ja no es fan a Manacor, sinó a Son Espases. A Manacor sols fan les anàlisis dels interns. Això és tudar unes instal·lacions i sobresaturar-ne unes altres.

Les llistes d’espera d’especialitats cada cop són més grans i el període mitjà per ser atesos ja supera els 6 mesos.

“La llàstima és que fins fa dos dies teníem una sanitat que era un model per a tot el món. Però la situació es va degradant a marxes forçades”, ens comentava un altre metge.

"Cap Vermell" espera que el Govern Balear reconsideri la mesura abans d’entrar en vigor ja que podria causar una allau de dimissions dels càrrecs directius, alguna dels quals ja s'ha produït, i un augment del malestar en els centres de Salut, tant dels professionals com dels usuaris.