L'hotel BELLA VISTA de Cala Rajada patrocina
           els atletes de la comarca, participants en la MARATÓ TUI de Palma


   Començaren amb quatre inscripcions, en el primer any, però al final van ser una seixantena els que hi van participar.
   L'Hotel Bella Vista patrocina els atletes que, a més d'altres esdeveniments en què participen, ho fan en el MARATÓ TUI de Palma, que se celebrarà el dia 17 del pròxim mes d'octubre.



  Vam estar reunits per parlar entre altres coses d'aquesta marató, na Lida ( coordinadora de tots els participants i coordinadora amb l'organització de Tui Marató),  Pep Alonso (coordinador atletes d'Artà),  Jordi Maria Miquel Grimalt (coordinador atletes Sant Llorenç), el maratonià Tomeu Dalmau d’Artà,  Jaume  (propietari de l'Hotel patrocinador) i Beto, autor d'aquest reportatge.

Què va ser el que va motivar la vostra participació i quants d'anys fa?
Amb un amic de l'hotel ens n'ajuntàrem quatre, el primer any, i al final ens n'hi apuntàrem devers 60. Ens n'hi vàrem anar amb un autocar amb un pícnic i begudes. La segona participació ja va ser amb dos autocars i vàrem ser un centenar. A la tercera, la participació va ser semblant, i la propera serà el quart any que hi participam.



A més de l'esport també ajudau als més necessitats.
 En el sopar anual, al fi de festa, fem una recolecta. Els dos primers anys va ser destinada a  l’Associació de Lluita contra el Càncer, el tercer any a la síndrome de Down.



Algú ha participat  en proves més importants?

Hi ha diversos atletes que han participat en altres proves com ara curses pel desert, a Berlín, a València..., a més de moltes carreres a Mallorca. Entre ells cal destacar Toni Miquel Amorós, que quedà el 7è a Tenerife (va ser, en el seu moment, un èxit mundial), la qual cosa li va donar opció i participar en el prestigiós Ironman de Hawaii.



Què és el millor de la marató, i el pitjor?
El millor, la mateixa participació, tots els participants, especialment els del Bella Vista; també el públic en general i el sopar que celebrem a l'hotel amb tots els participants i amics.
El pitjor, la seguretat privada en la marató de l'any passat, tant del cap de meta o director de seguretat com, principalment, d'una senyora de seguretat. Van posar el nostre patrocinador castigat de les 9 fins a les 16 hores, amb un guarda que no el deixava moure ni per buscar una paperera. Tot temps va estar a uns 250 metres de la meta, la qual estava plena de persones que no tenien ni acreditació, mentre el nostre patrocinador tenia la corresponent acreditació.

Quants d'atletes hi ha de Capdepera, i  de la comarca del Llevant?

De Capdepera n'hi ha pocs, no sabem per què. N'hi ha de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i d'altres pobles. També hi participen alemanys, txecs, etc. En total, al voltant d’un centenar.



Ens va comentar Pep Alonso...

 El primer any, l'Hotel Bellavista va pagar les inscripcions i després molts van fallar a la cita. A partir del segon any, cada participant es paga la seva inscripció. També ens va dir que la marató de Palma és la més cara d'Europa.



Comentaris en general.

La majoria d'atletes entrenen pel seu compte, tenen el seu programa, inclús algun compta amb el seu preparador.
El més jove té 31 anys, el més vell uns 60.
L'Hotel Bella Vista, per a les proves en què participen, recull els atletes en autocar, passant pels seus pobles i els lliura un pícnic a cada un.



En la marató Tui hi participen uns 7.000 atletes.
El primer any, l'Hotel Bella Vista va quedar el segon per equips, i en les altres dues participacions es van classificar tres atletes entre els deu primers.

BETO