EL JUDO Renshinkan a Noruega











    Un bon grapat de membres del club de judo   Renshinkan  s’han desplaçat fins a Noruega per a participar en un campus de judo, concretament a la ciutat de Konsberg. Els participants mallorquins han estat: Miquel Cabrer Llodrà, Pere Martínez Febrer, Aina Sureda Barceló, M. Neus Pou Jiménez, Remedios Lozano Garcia, Cristina Ortega Sancho, Manuel Sánchez-Rodrigo Montañés, Marcos González Martínez, Sandra Reche Sánchez, Lluís Galian Magaz i Pep Mascaró com a professor . La ciutat de  Kongsberg, es troba a uns  80 quilòmetres al sud d'Oslo, molt famosa per les seves mines d’argent les seves pistes d’esquí.
   El BK_Judo és el club organitzador d’aquest esdeveniment anomenat * Víking Camp *, que ha acollit durant tota una setmana més de 100 participants vinguts de tota la Península Escandinava, amb un considerable número de medallistes nacionals. 



   Hi havia tres grups diferents d’alumnes. El primer, dels infantils, de 10 a 14 anys; els júniors de 15 a 20 anys i després el grup de l’equip Nacional i sèniors. Les jornades d’entrenament eren de 4 hores diàries de judo per a tots els grups, 2 al matí i 2 a la tarda. La jornada se completava amb una sèrie d’activitats especials: randori femení, futbol, gimnàstica, el Torneig de Víking Camp per equips (el grup de Pere Martínez va resultar el vencedor), competició de jocs recreatius, concert musicals etc. .
   La durada del curs va ser de 6 dies, del 4 al 9 d’agosts. Las explicacions tècniques anaren a càrrec de Pep Mascaró i els treballs a realitzar eren molt variats, des del estudis dels escombrats, tècniques de maluc, sortides de les immobilitzacions etc ... En definitiva una setmana molt intensa amb un important objectiu, l'intercanvi de cultures mitjançant el judo, tot un èxit tant del BK-Judo com del  Renshinkan, que ha estat novament convidat a participar  el proper any

Pep Mascaró