Cròniques i resultats dels partits de bàsquet del Atlètic Escolar.

Jornada 13 i 14 de març 2010

Minibàsquet Masculí
Capdepera, dissabte 13/3/10; 12h.

Atlètic Escolar 79 – Bàsquet Artà 28

Bones sensacions ens va deixar el derbi contra l’Artà...destaco la precisió que van mostrar els al·lots en els llançaments a distància i entrades a cistella. Vàrem ser agressius amb el baló en dribling, per cercar canvis de ritme i superar al defensor en cerca de la cistella. Els nins milloren en les seves habilitats tècniques, aconseguint l’ús de bots amples i baixos, canvis de mans ràpids al ras del sòl i, en el no tenir por a passar aferrats al defensor, sent verticals cap a l’aro.
Poc a poc, es comença a visualitzar el respectar espais i donar-li un sentit lògic a cada desplaçament. Ara toquen tres setmanes sense partits fins trobar-nos amb el líder invicte de la categoria. Entrenarem, a tota, per arribar de la millor manera i poder jugar d’igual a igual al “San Alfons”, per suposat, sabent què és un rival fort i ells seran locals, cosa que els fa més forts encara,  però anirem amb la il·lusió de llevar-li l’invicte al líder.
Encara que no m’agrada destacar a un jugador, en particular, en les cròniques, Sergio Mir s’ha guanyat una especial menció, ja que, contagia a tots els seus companys de ganes de millorar, competir, lluitar i jugar al bàsquet amb intensitat, sent valents en qualsevol situació que se presenti.

Nicolás Irigoin.

Pròxima jornada: descans

Infantil Masculí
Capdepera, dissabte 13/3/10; 17h

Atlètic Escolar 49 – Porto Cristo 61

Partit molt ben disputat per part dels nostres jugadors. Malgrat comencéssim molt adormits, vàrem tenir minuts d’un bon bàsquet. En el primer quart no vàrem aconseguir anotar cap cistella en joc, on els 5 punts que vàrem anotar foren tirs lliures, acabant amb un 5-12. Ja en el segon quart, va costar cinc minuts posar-se a fer feina i ficar-se en el partit, quan ja es perdia de 19 punts, però un bon final de quart va fer que ens poséssim a 15 punts. La segona part va ser dominada pels de Capdepera i, amb una bona concentració en el darrer quart faltant 4 minuts, aconseguírem posar-nos a 6 punts però, una sèrie d’errors, ens van condemnar i no poguérem donar la sorpresa. Molt contents de la gran imatge de grup donada durant tot el partit.

J. Antonio Ferrera

Pròxima jornada: Santanyí – Atlètic Escolar. Santanyí, dissabte 20 de març, 17h.

Infantil Femení
Capdepera, dissabte 13/3/10; 10h

Atlètic Escolar 38 – CB Hispània 57

Quan no hi ha res bo a dir, val més no dir res.

Pròxima jornada: CB Petra – Atlètic Escolar. Petra, dissabte 20 de març, 10h.

Cadet Masculí
Capdepera, dissabte 14/3/10; 10h

Atlètic Escolar 39 – Bàsquet Manacor 66

Aquest cap de setmana ens enfrontàvem al líder invicte de la lliga i el nostre objectiu era rompre-lis aquesta ratxa a l’equip manacorí, però les intencions es van quedar en això: en intencions. Ens hem sentit molt incòmodes i no hem entrat, en cap moment, en la dinàmica del partit. La pròxima jornada disputem l’últim partit de la lliga, contra Jovent Tren de Sóller, i es presenta molt interessant ja que, tant ells com nosaltres, hem tingut una gran progressió. Una setmana més vull anomenar als infantils Chan i Manu que es presten, amb molt de gust, a disputar els partits amb nosaltres.
I res, què el més interessant de la jornada va ser la torrada organitzada per en Manuel, que gràcies a ell els cadets van gaudir d’un dinar tots junts!

Guillermo Mir.

Pròxima jornada: Jovent Tren de Sóller – At. Escolar. Palma, diumenge 21 de març, 12.30h.

Júnior Masculí
Son Servera, dissabte 13/3/10; 20,15h

Son Servera 24 – Atlètic Escolar First Sun 108

Em pareixeria un abús comentar el partit amb el resultat que férem. Un tràmit, i ara a afrontar el partit amb Felanitx.

Albert Llull.

Pròxima jornada: Atlètic Escolar – Joan Capó. Capdepera, divendres 19 de març, 19.30h.

Sènior Femení 2ª Autonòmica
Sóller, divendres 12/3/10; 20h

No ens presentàrem al partit per falta d’efectius.

Pròxima jornada: Atlètic Escolar – Bons Aires. Capdepera, divendres 19 de març, 21h.

Sènior Masculí 1ª Autonòmica
Capdepera, diumenge 14/3/09; 18h

Atlètic Escolar Burger King 59 – Hiper Centro Bàsquet Manacor 52

1r parcial (17-19), 2n parcial (8-8), 3r parcial (8-13), 4t parcial (26-12).

Molt mal començament de partit, tal com estam acostumats, amb un inici sense concentració i amb moltes errades     (2-12). Seguint el mateix guió dels darrers partits, mos posam les piles (11-12), acabant un primer quart molt igualat  (17-19) i molt dur, permetent molts contactes il·legals sota cistella, així fou la tònica monoarbitral en tot l’encontre, un àrbitre (Torres) que en el darrer partit de lliga regular, va tenir de tot i més, arribant a expulsar dos jugadors i agredir a un altre. Més del mateix en tot el segon quart, arribant al descans 25-27. En el tercer, que normalment era el nostre parcial revulsiu, no fou així, abusant de pilotes interiors i males definicions. El Manacor se’n adonà i tirava tota la defensa individual (tot el partit) cap a dins la pintura. L’escolar no tenia paciència per trobar una passada més per alliberar jugadors i acabàrem amb un desavantatge de 33-40. En el darrer quart vàrem exposar uns atacs senzills de blocs directes i aclarits, ja que ells no defensaven bé aquestes situacions lluny de cistella, i jugar atacs amb un sol interior per aprofitar els espais. Tot això va donar resultat amb una defensa zonal – par, que tan sos vàrem concedir 4 cistelles de 2 i 1 cistella de 3, tancant el rebot amb garanties. En general fou un mal partit: per el marcador baix normalment estam amb 70-80 punts per partit), per la vistositat de l’atac que en cap moment fou fluid i molt manco espectacular, en molts de casos anàrquics i cap raó de ser, ni per la defensa (només en el darrer quart). Supòs que, enfrontar-nos al mateix equip per tercera vegada, guanyant les dues anteriors còmodament, ens va relaxar.
Idò sí, petit lligost!! Va ser una llàstima que després de predicar-me lo de 40 minuts de defensa zonal, apliquéssim els 10 minuts darrers. Per a mi, molt bons, contra un equip tirador, i tu, company, espectador i confident estimat, no ho poguessis admirar. Era un gust veure dos interiors defensant amb un recorregut tan ampli (de corneló de 6.25 a centre de botella) i recuperar la posició amb una bascul·lació escalonada; el recorregut del center pujant a tir lliure i guardant-li les espatlles al seu company; i com no, la infatigable kilometrada explosiva dels dos puntes, digne d’un vals d’Strauss!!