Jornada del 27-28 novembre 2009

MINIBÀSQUET MASCULÍ
Artà, dissabte 29/11/09; 11’30h.

Artà C.B Construccions Danús Maria 56 – Atlètic Escolar 86

Ens enfrontàrem a un rival que emocionalment significava molt per als al·lots.  Un Artà més dèbil que en temporades passades però que en els tres primers períodes ens va jugar d’igual a igual ( parcial de la primera part : Artà C.B 33 – At. Escolar 36), degut a la nostra relaxació defensiva i certa precipitació en les passades. A partir del 4t període ens centràrem: vam agafar ràpidament les marques, pressionàrem sobre l’home baló, ens vàrem col·locar en línies de passada i efectuàrem ajudes defensives. Això ens va permetre començar a recuperar balons en situacions d’avantatge per atacar fàcilment. Els nins agafaren la iniciativa en el joc i dominaren fins al final del partit ( parcial de la segona part: Artà C.B 23 – At. Escolar 50).
Aprofitarem la pujada anímica que significa superar a l’Artà per corregir aspectes defensius de col·locació i desplaçament i, sobretot, entendre que no defensar amb els cinc sentits durant els sis períodes és la pitjor errada que es pot cometre, ja que es regala la iniciativa al rival.
Enhorabona als minis! I vull convidar a tot el que vulgui acompanyar-nos i gaudir dels partits d’aquest equip que ho fa tan bé!
Per altra banda, m’agradaria fer-vos saber que en Kai i en Sergio estan convocats a una diada amb la Selecció Balear de minibàsquet que tindrà lloc a Manacor el 3 de gener de 2010. Tendran el privilegi de ser observats per el Sr. Serra (entrenador de la Selecció Balear de minibàsquet).

Nico Irigoin

INFANTIL FEMENÍ
Andratx, dissabte 28/11/09; 12h.

Andratx 63 – Atlètic Escolar 46

1r període(6-15), 2n període(23-9), 3r període(10-14), 4rt període(24-8).

Aquesta setmana ens enfrontàvem amb les terceres classificades i lis ho hem posat molt difícil. Arribàrem al descans amb un marcador de 29-24 i la baixa de na Carme (esguinç). Comença el tercer quart amb una altra baixa: n’Ana (llavi xapat i una dent rompuda), minut 9 ens posam 39-38; com veis, un partit d’infart, rebent molts cops i lluitant contra les contraries i els seus pares. En el darrer període aconseguim aguantar fins al minut 6 (49-45), però la manca d’experiència i picardia ens fa decaure.
   És una vergonya que, persones adultes, insultin i incitin als seus fills a jugar brut, quan el que haurien de fer és animar.
  Això ens ha de servir per adonar-nos que no és important quin lloc s’ocupa en la classificació, sinó de com es juga i les ganes que es posen.

Susana Barrantes

CADET MASCULÍ
Palma,  diumenge 29/11/09; 10h.

Bahia Sant Agustí 96 – Atlètic Escolar 41

En la passada jornada ens enfrontàvem als tercers de la nostra lliga: el Bahia Sant Agustí . Vàrem ser incapaços de desenvolupar cap jugada en atac i de treure la sang a l’hora de defensar, simplement no vàrem aparèixer: es començà el dia quedant-nos adormits...i així va acabar...”somiant truites”.
   Sens dubte, el millor d’aquest diumenge: la xocolata, per berenar, de na Maria Obrador.
Malgrat no comptar amb tota la banqueta que desitgem, esperem que la pròxima jornada donem la talla contra el líder del grup, perquè per posar-hi ganes i ambició no fan falta reserves.

Guillermo Mir

JÚNIOR MASCULÍ
Sa Pobla, dissabte 28/11/09; 20h.

Sa Pobla 73 – Atlètic Escolar FirstSun 62

Ens demostraren a Sa Pobla que saben fer més coses que cultivar patates. Un equip de dos jugadors, i la resta de “relleno”, va poder amb nosaltres. Un dia en Fran està a tope i els altres no, un altre dia és en Rico o en Jorge; en aquesta ocasió li tocà a n’Agustí fer un “partidasso”, però, que un jugador ho faci bé no basta per guanyar... i la paciència de l’entrenador s’acaba. Imminent necessitat de canvi d’actitud a l’equip júnior que, essent l’equip amb més qualitat esportiva de la categoria, demostra tenir molt poca sang. De fet, aquest equip té tan poca sang que, els moscards passen de llarg.

Albert Llull

SÈNIOR FEMENÍ
Felanitx, divendres 27/11/09; 20h.

Joan Capó 58 – Atlètic Escolar 36

A les ombries terres del pla, reneix un poder, el senyor obscur s’ha rearmat i es disposa a donar guerra. I vos demanareu... Qui és el senyor obscur? Doncs el senyor obscur és el Felanitx que, després de perdre-ho tot, va i mos fot una pallissa de collons de mico. Tot i així plantàrem cara amb tres baixes importants. “Partidasso” de na Sonia que presenta candidatura per la posició de “center” que fins ara ha acaparat totalment na Diana. Llàstima que tenint onze fitxes, no podem ser mai l’equip al complet, les lesions no ens perdonen, però bé, són coses de l’edat.

SÈNIOR MASCULÍ PRIMERA AUTONÒMICA
Binissalem, diumenge 29/11/09; 18h

CB Binissalem 91- Atlètic Escolar Burguer King 64

L'Escolar tan sols va aguantar el primer quart (17-15) als aspirants al campionat, sortint molt concentrats i amb les idees clares de com aturar els homes perillosos i ofrint alternatives de bons atacs,els gabellins encara no han fet cap partit digne contra els millors equips del grup,  la cosa es va complicar en el segon quart, començant per els constants contactes als menajadors gabellins que ens costava molt poder tenir una progressió de la pilota i un atac fluit, els àrbires varen decidir no pitar i ens vàrem començar a desconcentar, el tercer quart va esser un voler i no poder, acabant amb una "debacle" el darrer quart del partit, l' àrbitre principal va perde els papers pitant coses que no eren, i no pitant coses que eren; ens va castigar amb bastantes tècniques i no hi va haver manera de centrar-nos per poder disputar aquest partit.Es trist que el protagonista d' un partit sigui el que normalment ha de parèixer que no hi és, i és la primera vegada que sent al public cridar una cosa tan simple i tant forta a un jutge de joc : "haces aburrir el baloncesto", sabíem que  s'havia de lluitar contra aquestes coses igualment que teníem a un bon equip en contra, i no vàrem estar a l' alçada.  Baixes Lluis, Dani, Almir.