"...m'agradaria veure una major afluència de públic als nostres partits com a locals, ja que crec que al poble s'ha perdut una mica aquest sentiment de voler anar a veure i animar al teu equip cada cap de setmana"










Continuam amb l'opinió i el currículum de jugadors de la plantilla de Primera Regional.

Aquesta vegada toca a Joan Sard de vint-i-dos anys, un dels jugadors joves de la plantilla i sempre fidel als seus colors. A l'inici de cada temporada rep propostes per a fitxar amb altres equips, però sempre les ha rebutjat.
En la xerrada que vam mantenir ens contestà:

- En la teva etapa en el futbol base fins a arribar a juvenil, quines van ser les temporades que més vas gaudir?

- Crec que és difícil quedar-se amb una en específic. Sobretot, destacaria les primeres temporades en
les quals vaig tenir a Pascual com a entrenador i, posteriorment, l'etapa en la qual vaig tenir com a entrenador a Ángel Domínguez (cadets i infantils). Ara bé, per sobre de totes aquestes, els anys que més gaudi van ser els dos primers anys de juvenils, tant pel grup que es va formar com per com jugàvem i en la categoria que ho fèiem.

- El teu millor record d'aquestes temporades en fase canterana?
- Crec que, d'entre molts bons moments, em quedo amb el campionat de lliga que aconseguim en el meu primer any de cadet.

- Del bon equip cadet que vareu tenir en l'Escolar quants jugadors en l'actualitat queden en el primer equip?
- Molt pocs, diria que d'aquest equip només quedem Colau Sureda, Miki Rodes, Luis Maya i jo.

- A què es deuen que tants jugadors deixin de competir en l'Escolar?
- Crec que cadascun dels que no hi són és per motius diferents. A partir de juvenils, les prioritats de cadascun canvien moltíssim. A alguns els comença a interessar altres coses, uns altres prefereixen donar-li prioritat a començar a treballar, i més en una zona tan turística com la nostra, uns altres se centren més en els estudis i han d'anar-se'n fora de les illes per a això, o fins i tot estudiant aquí, jugar a *futbol consumeix moltes hores a la setmana, supòs que algú no vol sacrificar segons quines coses pel futbol, d'altres prefereixen provar sort en altres equips, etc.

- El teu lloc preferit en el terreny de joc?
- Mig-campista.

- Quin creus és la teva millor qualitat esportiva?
- No sabria molt bé que dir-te, però crec que la meva millor faceta és el posicionament i la distribució de pilota.

- En què et sembla pots millorar més?
- He de millorar bastant la meva forma física en general. L'últim any de juvenils, per temes d'estudis, vaig decidir no jugar a futbol, i aquesta aturada d'un any em va fer perdre molta forma física que, avui dia, encara no he aconseguit recuperar i crec que fins que no la recuperi no podré jugar al meu millor nivell i, sobretot, no podré gaudir tant com ho feia abans.

- Supòs que el millor record va ser la temporada d'ascens a primera regional...
- Sí, aquest any va ser molt especial i crec que el més bonic que pots fer com a jugador de futbol és ascendir amb l'equip del teu poble i de la teva vida. Crec que l'any abans d'ascendir ja veníem amb una dinàmica molt positiva, però l'aturada per la COVID – 19 ens va venir molt malament i vam perdre una oportunitat molt bonica que, malgrat tot, vam poder aprofitar a l'any següent. L'equip i la família que es va crear aquest any va ser molt important per a poder pujar i crec que aquest és el camí a seguir.

- Com creus cal motivar al primer equip?
- Realment, crec que l'única cosa que necessita el primer equip perquè aquest motivat és que es formi un equip competitiu des del primer moment i amb aspiracions pel cap alt. Ara bé, perdre jugadors que l'any passat van ser rellevants fa que per als quals quedem en el club tot sigui una mica més difícil, ja que no és fàcil per a un club com el nostre atreure jugadors de fora i mantenir un equip competitiu.
Per això, crec que allò que importa és motivar a aquests jugadors que han estat valuosos per al primer equip en els anys recents i aconseguir que tornin per a poder mantenir aquesta competitivitat, la qual cosa crec que ens donarà aquest punt de motivació que ens falta.

- Tens algun ritual abans, durant o en finalitzar un partit?
- Sí, sempre entro al camp, tant per a l'escalfament com per al partit, fent dos passos amb la cama dreta abans de donar suport a la cama esquerra. Realment, no té cap explicació, però de petit em vaig fixar que alguns dels meus jugadors favorits ho feien així que vaig decidir fer-ho jo també.

- Alguna cosa a comentar?
- Només espero que tinguem una bona temporada, que gaudim sobre el camp i que això es vegi reflectit en resultats, amb l'objectiu de retornar a l'Escolar a la categoria que li correspon.
A més, m'agradaria veure una major afluència de públic als nostres partits com a locals, ja que crec que al poble s'ha perdut una mica aquest sentiment de voler anar a veure i animar al teu equip cada cap de setmana, encara que supòs que som els jugadors els qui ens ho hem de guanyar en el camp.

Moltes gràcies i Visca l'Escolar!


BEST


Partit Escolar-Constància B 22-23