"Cal ser ambiciosos, s'ha comprovat que l'equip pot aspirar a més"



-










Seguim amb les entrevistes a jugadors del primer equip de l'Escolar de Capdepera aquesta vegada el torn per a Javi García.

Javier té 27 anys, jugador important per al club, aporta experiència, i gran ajuda als joves jugadors.

- Temporades en el club
- Sí, més o menys, vaig començar en benjamí, així que porto unes 18 temporades. Els meus inicis en el futbol van ser en la escoleta amb Pep Fuster i Fernando Martínez. En l'Escolar el meu inici va ser en el benjamí de 1ºanyo amb Bernat Martí. Des de llavors he jugat sempre aquí, a excepció del meu primer any de juvenil

- Què destacaries dels entrenadors en les diferents categories en la teva etapa canterana abans de jugar amb el primer equip?
- Podria destacar de tots moltes coses, però sobretot guardo un afecte especial als meus entrenadors de l'etapa de Benjamí i Aleví. Els anys de Benjamí amb Bernat Martí i Bernat Palmer vaig aprendre molt. És necessari tenir en el futbol base en aquestes categories entrenadors com ells per a començar a formar bé als jugadors i en aquest aspecte considero que van fer una gran feina amb tots nosaltres. Posteriorment en Aleví els dos anys vaig tenir a Sebastià Ginard del qual només puc dir coses bones, persona molt pròxima i que connectava bastant bé amb tots. Van ser dos anys molt bons.
Tampoc em puc oblidar de Pep Fuster, entrenador que he tingut en diverses etapes, però sens dubte la que més em va marcar va ser en juvenil de 2n any, pel fet que gràcies a ell vaig recuperar la il·lusió pel futbol i vaig tornar a jugar després de deixar-lo en acabar cadets.

- En regional entrenadors. Què destaques?
- Tinc bons records dels anys amb Ángel i Jeroni. Una pena que amb n'Ángel només fos una temporada, però considero que és un entrenador que té el caràcter i el coneixement necessari per a entrenar al 1r equip. Crec que més aviat que tard el tornarem a veure per l'amateur. Quant a Jeroni, va venir en una situació una mica rocambolesca, però va ajudar bastant amb la seva manera de ser al fet que l'equip tornés a ser un grup unit.
Però al que més destaco és a Isma, l'entrenador que més confiança m'ha donat i amb el qual he pogut gaudir dels millors anys en el primer equip. Persona molt pròxima i directa, ha sabut portar bé a l'equip aquests anys en què s'ha aconseguit l'ascens i jugar dos liguillas d'ascens. Sempre li estaré agraït per haver-me donat aquesta confiança en aquests anys amb la qual m'ha ajudat a millorar com a jugador.

- La teva opinió de la temporada passada
- La realitat és que ha estat un gran any, en la temporada regular arribem a març amb opcions de posar-nos 2n, va ser una pena que en aquest mes entre lesions i sancions no arribéssim a tenir en un mes tan important a tot l'equip al complet i ens va arribar a passar factura pel fet que es van acumular molts partits, fins i tot entre setmana. Així i tot, es va acabar en 4t posició i es va realitzar el playoff d'ascens a preferent en el qual vam demostrar davant les adversitats que som un equip que pot aspirar a alguna cosa més que 1ºregional.
Però si alguna cosa m'agradaria destacar és el bloc que es va formar, ja que al costat de la base de l'equip que va ascendir fa un parell d'anys a 1ºregional es van reincorporar jugadors de la casa com Faba, Carlos, Manu, López, etc., a més d'algun jugador de fora com Juanma, la qual cosa ha fet que l'equip fes un salt de qualitat bastant important respecte a altres anys.

- Què en penses de cara a la pròxima temporada?
- Cal ser ambiciosos, s'ha comprovat que l'equip pot aspirar a més, amb la qual cosa si es manté el bloc de la temporada passada es pot aspirar una vegada més a lluitar per ser aquí a dalt. No m'imagino un altre escenari que no sigui el de veure a l'Escolar cada partit competint per intentar aconseguir l'objectiu d'ascendir de categoria, m'agradaria tornar a veure a l'equip en preferent abans de retirar-me i tancar així el cercle, perquè en el meu primer any amb el 1er equip es va produir el descens de Preferent a 1° Regional.


Equip de l'ascens a Primera Regional. Javi el tercer dret començant per l'esquerra

- Vas deixar de competir un temps amb el primer equip. Motius?
- Després de l'any de l'ascens no em vaig poder comprometre perquè a l'octubre m'anava a marxar a Hamburg a treballar. A la volta, al mes de març, n' Isma em va comentar que tornaria a ser l'entrenador i no vaig dubtar a tornar, encara que em va costar començar a la meitat de lliga ja que no havia realitzat pretemporada i la meva condició física era pobra.

- Com a futbolista la teva major alegria
- Sens dubte l'ascens a Primera Regional. Poder aconseguir un ascens en el primer equip del teu poble és una situació única i més després de tot el viscut. Una pena que fora en l'etapa COVID i no es pogués celebrar en gran amb el poble, però confio que no serà l'últim.

- Els teus pitjors moments
- Els dos descensos, però sobretot el descens a 2ona Regional. Va ser tocar fons el fet de baixar gairebé a l'última categoria del futbol balear. Acaba la temporada i analitzes com és possible que amb l'equip que hi ha estiguis a punt de tocar fons. Encara així de tot el dolent es pot treure una cosa bona i en aquest cas es va poder veure qui estava compromès amb el club i qui no quan les coses anaven malament. Calia fer creu i ratlla.

- Alguna cosa a comentar
- Agrair el treball que realitzeu tant el teu com Biel Torres, perquè esteu donant visibilitat al primer equip del poble i és d'agrair. Espero que continueu i ens vegem la pròxima temporada per Es Figueral.


BEST