Escolar 2 - Platges de Calvià B 1

fotos: Best



Benvinguts siau, estimats futbolers i futboleres, tots quan sou!
Partit corresponent a la sèptima jornada d'aquesta lligueta d'ascens a primera regional preferent. Encontre jugat en la plenitud d'un cap de setmana marcat pel fantàstic mercat medieval. Aquesta festa ha motivat una minsa presència d'aficionats locals. Sort que els jugadors de l'equip aleví, celebrant el seu aconseguit campionat, han animat constantment a l'Escolar.

Gran partit el que avui hem pogut presenciar al nostre estimat figueral. Un partit d'aquests qualificats d'èpics on tot l'equip hi ha posat, fora reserves, tot el que portaven a dintre. Si haguérem jugat, sols la meitat del que hem jugat avui durant tota la temporada, ara mateix estaríem jugant veritablement, per pujar a preferent.

La disposició tàctica escollida per Isma Venera per afrontar els tres punts en joc ha estat la següent: u, quatre, dos, tres, u. Plantejament tàctic completament encertat pel compromís i l'entrega física demostrada per tots els nostres jugadors fora excepció.

Recordar que el Platges de Calvià és el tercer classificat d'aquesta lligueta amb serioses opcions de conquerir l'ascens. L'equip titular alineat per disputar aquest complicat matx ha estat l'immediat: Un Toni López a la porteria incommensurable. Així com anava evolucionant el partit s'ha fet enorme hi ha enxiquit la porteria fins al màxim exponent. Ha realitzat, entre cinc i sis extraordinàries aturades, que portaven amb molt mala intenció, el camí del gol. És de justícia dir que ha salvat a l'equip d'una segura golejada.



Una defensa de quatre construïda per: Juanma Crespo al lateral dret i Carlos Niño al lateral esquer. Han estat molt segurs a l'hora de defensar la seva posició i anul•lar a la seva marca. No han dubtat, i tampoc han escatimat esforços a l'hora d'apujar-se al cavall. Al galop tendit han destrossat la resiliència tàctica calvianera. Han aportat profunditat i ruptura als espais aconseguits per les bandes.

Al centre de la defensa dos autèntics cracs. En Joan Sard i especialment n'Ivan Campos han estat un vertader mur de Berlín impenetrable a les escomeses dels davanters calvianers. En Joan Sard ha dominat de manera insultant el joc aeri dins l'àrea de l'Escolar. No ha donat opció a les possibles rematades dels balons que han penjat els jugadors taronges. N'Ivan Campos, un dels millors. Ha controlat tot el joc ras que intentava penetrar i guanyar l'esquena dels nostres defenses. S'ha anticipat en tot moment, ha fet ajudes als laterals i ha sabut aguantar la posició fora sortir a destemps. En Campos està fent un final de temporada impressionant.

De pivots han jugat en Jaume Faba i en Nico Salazar. En Faba ha estat un vertader motor que ha fet funcionar sincronitzadament, de dreta a esquerra i d'esquerra a dreta, a tot l'equip. Ha estat la baula entre la defensa i la mitja que ha equilibrat les forces i la flexibilitat de les línies. Ha robat una quantitat important de pilotes i ha sabut desbaratar l'atac contrari. Amb la pilota als peus ha sabut equalitzar el ritme de joc de l'equip. Ha sabut cercar la millor opció i al jugador millor col·locat fent precises centrades molt interessants. En Salazar tal volta ha estat, fora fer-ho malament, el jugador més discret de tots els que han intervingut. S'ha vist obligat, intel·ligentment, a fer una falta tàctica molt rellevant, doncs, en aquella mateixa jugada, l'equip de Calvià elaborava un perillós contraatac que ens trobava en calçons baixos i en inferioritat numèrica. Possiblement, aquesta targeta l'ha llastrat als moments de defensar la seva posició. Ha hagut de mesurar força les seves accions defensives. Malauradament, ha recuperat poques pilotes i n'ha perdudes amb excés.

A les bandes han jugat: en Garcia per la dreta i en Juanlu Flaquer per l'esquerre. En Garcia ha realitzat la passada del primer gol verd-i-blanc. Ho ha provat contínuament aportant intensitat a l'atac gabellí. Gairebé li ha faltat fer qualque ajuda en defensa. En Juanlu Flaquer ha corregut i ha ocupat l'espai amb molt de criteri. S'ha cuidat d'engrandir el camp jugant sobre la retxa de banda. Ha fet relleus i canvis de posició amb Edu Flaquer. Ha tocat pilotes amb criteri i ha sigut el jugador de banda de les millors ocasions.






Mereix un capítol a part Edu Flaquer. Un Edu intractable que ha portat el pes de l'atac gabellí. A més d'aquesta faceta atacant, ell ha sigut el primer defensa de l'equip. Ha facilitat, amb les seves contencions i cobertures, molt les coses a els mostres pivots. Ha jugat al centre del camp ocupant la zona ample del terreny de joc i la zona de segona punta. Ha sigut el seny de l'equip i ha menejat el trànsit amb un criteri força espectacular. Una altra baula que ha engrillonat la possessió d'una pilota que manejava aferrada a la seva sabata al seu antull. Un vertader portent físic i un gavadal de quilòmetres realitzats. Ha acabat el partit fus i amb un turmell que bategava mostrant evidents senyals de fatiga.

A la punta de l'atac gabellí i en solitari el Califa del Figueral. N'Abdou ha marcat els dos gols de l'Escolar; el segon amb una vertadera sang freda que ha deixat a tota la graderia glaçada. Ha corregut com un ca llebrer per conquerir una posició avantatjosa on rebre la bolla. Ha corregut com un posés per arribar a totes les pilotes i ha corregut el que no està escrit per defensar la sortida de pilota de l'equip contrari. Una vertadera exhibició de força, punt d'honor i d'esperit de lluita constant; un jugador simpàtic que sempre ho dona tot. Quan ha estat substituït ha estat llargament aplaudit pels aficionats gabellins.

Han sortit des de la banqueta al minut setanta-sis en Colau Sureda substituint a un Carlos Niño que ja ho havia donat tot. Al minut vuitanta-set en Sergio Contreras ha donat el relleu a Jaume Faba i al minut noranta Hugo Sayago ha sortit per Abdou Khadre Diouf.

La primera part ha començat amb un Escolar imposant un important ritme de joc al partit. Aviat ens hem apropiat, desinhibits, del centre del camp i del domini de la pilota. Un equip que ha sabut mantenir un perfecte equilibri en totes les seves línies. Això ens permetia bascular i organitzar l'atac, la transició i la defensa amb prou avantatge sobre un contrari que venia molt sobrat de tècnica, xerrameca i superioritat mental. Aquest clar domini ha donat pas al primer gol del partit. Pilota que arribat a la banda d'en Garcia, aquest la penjada dins l'àrea petita rival i Abdou venint des de darrere i entre dos defenses ha ficat la cama per marcar un engrescador i bell gol.

L'Escolar, malgrat l'avantatge, continuava fidel al guió marcat per Isma. Persistia jugant bé amb un esperit de sacrifici i lluita fora mesura. Hi ha haguts moments on l'equip l'ha tocada amb molt de criteri al primer toc fent embogir i fent bocins l'estratègia rival. Amb tot i aquest domini el Platges ha creat joc i ens ha arribat en perill a la nostra porteria, però un cop la contundent defensa, l'altra l'encertat López, la sort dels pals i desencerts en la finalització rival han evitat que la primera part acabes amb un empat al marcador. L'important consum de despesa física per part d'un Escolar aclaparador em preocupava, doncs, dubtava que a la segona part poguéssim aguantar el ritme de joc exhibit als primers quaranta-cinc minuts de joc.




A la represa han estat els calvianers els qui han sortit en ganes de capgirar el resultat. El seu assetjament ens ha fet replegar posicions i endarrerir metres. Ben col·locats anaven defensant la nostra posició i les escomeses contràries. A l'Escolar sols li restava la sorpresa i la contundència del contraatac. Al minut cinquanta i a una jugada per la banda dreta calvianera, la nostra defensa, malgrat fer una falta no ha pogut aturar al número deu dels taronges. L'àrbitre, mancat de l'autoritat necessària per dirigir l'encontre, ha concedit la llei de l'avantatge donat que la pilota ha quedat als peus del seu número nou. Aquest lliure de marca i oposició ha afusellat a un López que no ha pogut fer res per evitar l'empat. Aquest gol ha envalentit a l'equip i als seguidors visitants que ja es pensaven tenir la Seu plena d'ous. L'Escolar no ha abaixat els braços i a força d'entrega, lluita i esperit de sacrifici ha anat anivellant la contesa. Al minut seixanta-u a una jugada per banda esquerra local un contrari ha deixat la pilota franca als peus d'Abdou. Aquest, a porteria buida i amb una tranquil·litat espasmòdica ha marcat el segon gol de l'Escolar.

L'Escolar ha sabut mantenir categòricament la possessió de l'esfèrica. Ha fet el joc que més l'interessava per defensar els seus interessos. Temporitzant, hi ha hagut qualque moment que l'Escolar semblava fer un rondó manejant la pilota d'aquí cap allà al primer toc i al ritme que més l'interessava. El Platges ni l'ensumava. L'àrbitre ha hagut d'allargar en quasi set minuts el temps reglamentari, doncs, els darrers vint minuts hi ha hagut moltes d'interrupcions que han fet que el temps s'esmicolés a favor dels interessos dels verds-i-blancs.


Resumint, puc dir que avui l'Escolar ha disputat un esplèndid partit. Un partit d'aquests que fan afició i que es veuen molt de tant en tant. Una columna vertebral composta per en López, Joan Sard, Ivan Campos, Jaume Faba, Edu Flaquer i n'Abdou que han estat els vertaders artífexs de la victòria local. Ei, no cal desmerèixer per res els altres components de l'equip que també han fet un espectacular encontre. La clau d'aquesta merescudíssima victòria ha estat l'entrega, l'aptitud i la convicció amb les mateixes possibilitats de doblegar a un equip que sobre els papers podia semblar superior. L'equip al complet ha estat força aplaudit un cop haver finalitzat el temps reglamentari de joc.

La pròxima setmana ens jugarem els quartos amb el Santa Ponsa A. Un partit complicat per les reduïdes dimensions del seu terreny de joc, les copioses baixes i el cansament que arrossega l'equip al complet. Vist el que he vist avui no hi ha cap equip que ens sigui superior. Quan correm i quan fem palesa la nostra saviesa futbolística no hi ha cap equip que ens sigui superior. Per tant, qualsevol resultat n'és possible.

Del que succeeixi ja us parlaré la setmana que ve. Mentrestant us desitj que pugueu pair fora cap entrebanc estomacal i maldecap la ressaca del mercat medieval 2023. Salut per a tothom!

Visca l'Escolar victoriós!


Biel Torres